Ayasofya bereketi fuara yansıdı

37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı son yılların en yüksek ziyaretçi katılımıyla gerçekleşiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 05.06.2018 15:19 GÜNCELLEME 05.06.2018 15:44 GÜNCEL
Ayasofya bereketi fuara yansıdı
Ayasofya bereketi fuara yansıdı

Türkiye Diyanet Vakfı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’nin desteğiyle gerçekleştirdiği 37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, açıldığından bu yana giderek artan ziyaretçi akınına sahne oluyor. 300’e yakın yayınevinin önemli bir kısmı fuara özel olmak kaydıyla sergilediği binlerce kitap, geçtiğimiz hafta sonu yazarların imza etkinlikleri eşliğinde fuara akın eden okuyucuyla buluştu. 

 

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş geçtiğimiz hafta fuarı ziyaret etti ve stantları gezerek incelemelerde bulundu. Sonrasında İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da fuarı gezerek yayıncılarla sohbet etti. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin yanı sıra İstanbul’a bağlı ilçe müftülerinin de ziyaret ettiği 37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, yeni konumu ve fiziki şartları itibariyle takdir topladı.

ZENGİN İÇERİK

Fuarın bu yıl eğitim ve öğretim dönemiyle iç içe geçmesi, üniversite öğrencilerinin yanı sıra ilk, orta ve lise öğrencilerinin fuara katılımını artırdı. Ayasofya Meydanı’nı çevreleyen mimari dokusuyla ilişkilenen kültür ağırlığı, Ramazan boyunca fuarla bütünleşiyor. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan meydandaki dev çadırda yer alan farklı dillerdeki eserler ve Kur’an-ı Kerimler de turistlerin ilgi odağı oldu.

YAZARLAR FUARDA

Geçtiğimiz hafta sonu binlerce kitabın sergilendiği fuar, okuyucular beraberinde yazar akınına da uğradı. Yavuz Bahadıroğlu, Bekir Develi, Abdurrahman Dilipak, Serdar Tuncer, Kadir Mısıroğlu, Leyla İpekçi, Mustafa Armağan, Mehmet Şevket Eygi, İhsan Süreyya Sırma, Üstün İnanç, Kemal Özer, Taşkın Tuna, Beşir Ayvazoğlu, Yusuf Bilge Büyükboyacı, Ali Ural, Mehmet Nuri Yardım, Necati Demirtaş, Ahmet Bulut, Nurettin Taşkesen, Büşra-Kübra Sönmezışık, Naime Erkovan ve daha birçok yazarın imza etkinlikleriyle dev çadır içinde yoğun kalabalıklar ve uzun kuyruklar oluştu.

ESKADER'in desteğiyle yapılan Ayasofya Ramazan Sohbetleri, her güne özel davet edilen yazar, sanatçı ve kültür adamının sohbetiyle ziyaretçilere dolu dolu dakikalar yaşatıyor, ilgiyle karşılanıyor. 

ŞEHRİN BÜTÜN CAMİLERİNDEN DUYURULDU

Her yıl yapılan Baklava Alayı, Mehteran eşliğinde Topkapı Sarayı önünden hareket etti, fuar stantlarının arasından geçerek fuarı Mehter ile bütünleştirdi ve ziyaretçilere coşkulu dakikalar yaşattı.

37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın Sultanahmet’e geri dönüşü, etkinliğin uzun yıllardır Sultanahmet’e dönmesini isteyen yayıncılar tarafından da olumlu karşılandı. İlk defa Sultanahmet Camii içinde gerçekleşen fuar, son yıllarda yayıncılığın gelişmesiyle yayınevi ve yayın sayısındaki artışlar fuarın hacmini genişlettiğinden Ayasofya Meydanı’nda daha geniş ve ferah bir çadıra taşındı. Yer değişikliğinin de vurgulaması amacıyla İstanbul’un en merkezi noktalarındaki duvar panolarına ve bulvarlara asılan afişlerle duyurulması sağlanırken tanıtım videosu başta Diyanet TV olmak üzere toplu ulaşım araçlarında bulunan ekranlardan yansıtılmaya devam ediyor. Şehrin din görevlileri de bağlı bulundukları cami cemaatlerine fuara ilişkin bilgiler aktardı ve vatandaşları fuara davet etti.

Önümüzdeki hafta devam edecek olan 37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, 10 Haziran’a kadar önemli yazarları ağırlamaya devam edecek. ESKADER’in desteğiyle gerçekleşen Ayasofya Sohbetleri’nde konuşacak olan birbirinden değerli yazar, fikir ve kültür adamı, fuar ziyaretçileriyle buluşacak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR