Hayatını kaybeden iş adamı Şarık Tara kimdir? Kaç yaşında, nereli?

ENKA Holding Fahri Başkanı Şarık Tara’nın tedavi altında tutulduğu hastanede çoklu organ yetmezliği hastalığından dolayı hayata veda ettiğinin bilgisine ulaşıldı. Peki, 88 yaşında iken yaşam mücadelesini kaybeden ünlü iş adamı Şarık Tara kimdir? ENKA Şirketler Grubu Onursal Başkanı Şarık Tara aslen nereli, kaç yaşında?

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2018 22:21 GÜNCELLEME 29.06.2018 22:21 GÜNCEL
Hayatını kaybeden iş adamı Şarık Tara kimdir? Kaç yaşında, nereli?
Hayatını kaybeden iş adamı Şarık Tara kimdir? Kaç yaşında, nereli?

ENKA Şirketler Grubu'nda Fahri Başkan olan Şarık Tara, yaşlılığından ötürü meydana gelen hastalıklar nedeniyle tedavi altında tutulduğu Maslak Acıbadem Hastanesi'nde sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti. Çoklu organ yetmezliği sonucunda 88 yaşında iken hayata gözlerini yuman Şarık Tara, başta iş dünyası olmak üzere sevenlerini büyük bir yasa boğdu. Peki, hastane yetkilileri tarafından hayatını kaybettiğine ilişkin yazılı bir açıklama gerçekleştirilen ENKA Holding Onursal Başkanı Şarık Tara kimdir? Hastalıkları nedeniyle 20 gündür hastanede tedavi gören Şarık Tara aslen nereli ve kaç yaşındadır?

ŞARIK TARA KİMDİR? DETAYLI HAYATI...

 

 

ENKA Şirketler Grubu’nda Onursal Başkan olan Şarık Tara, 22 Nisan 1930 tarihinde Üsküp'te hayata gözlerini açtı. Orta öğrenimini 1944 tarihinde ailesinin sonradan yerleşmiş olduğu Türkiye’de Şişli Terakki Lisesi’nde bitirdi. Öte yandan üniversite eğitimini ise 1954 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi’nden tamamlayarak mezun oldu. ENKA Holding Fahri Başkanı Şarık Tara 2,5 milyar dolarlık servetiyle, Forbes Türkiye'nin bu yıl hazırladığı "En Zengin 100 Türk" listesinde 7. sırada yerini aldı. Şarık Tara üniversite eğitiminin akabinde, 1957 tarihine gelindiğinde yılında kız kardeşi Vildan Gülçelik'in kocası Sadi Gülçelik ile ismi "enişte" ve "kayınbirader" sözcüklerinin ilk hecelerinden oluşan ENKA Kolektif Şirketini kurarak iş hayatına atılmıştır. Şarık Tara, 1956 tarihinde Lale Tara (Ataman) ile evlilik gerçekleştirmiştir ve bu evlilikten Zeynep ve Leyla isminde iki kızı ve Sinan adında bir oğlu bulunmaktadır. 2014 tarihinde ödemiş olduğu tam 37,6 milyon lira ile ülkemizin en fazla vergi veren kişisi olarak yer almıştır. Şarık Tara'nın, ''Sınırların Ötesinde'' adlı kitabı bulunmaktadır.

şarık tara

YORUMLAR 1
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Şarık Tara değil, Tarık Şara olsa gerek.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR