Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olarak açıklanan Fatih Dönmez kimdir?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yeni kabinesinin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez seçildi. 2015 tarihinden itibaren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığı unvanıyla görevini ifa eden Fatih Dönmez kimdir? Yeni kabinenin açıklanmasıyla birlikte merak edilen isim Fatih Dönmez aslen nereli, kaç yaşında?

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2018 10:49 GÜNCELLEME 12.07.2018 10:49 GÜNCEL
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olarak açıklanan Fatih Dönmez kimdir?
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olarak açıklanan Fatih Dönmez kimdir?

9 Temmuz 2018 tarihinde yeni kabinenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Sönmez göreve getirildi. Türkiye'nin yepyeni bir döneme girdiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin dün akşam mecliste yeminlerin edilmesinin akabinde belirlenen yeni Bakanlar Kurulu'nda Fatih Dönmez, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı unvanıyla görevini yürütecek. Peki, enerji alanında pek çok yazı ve rapıra imza atarak önemli faaliyetler ve atılımlar gerçekleştiren Fatih Dönmez kimdir? Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA)'da görevler üstlenen Fatih Dönmez aslen nereli ve kaç yaşındadır?

ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANI FATİH DÖNMEZ KİMDİR? DETAYLI HAYATI...

 

 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 1965 tarihinde Bilecik’te hayata gözlerini açtı. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da bitirdi. Üniversite eğitimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümünden 1987 tarihinde tamamlayarak mezun oldu.  1994 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İGDAŞ’ta Etüt ve Proje Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini icra etmiştir.

Evli ve 3 çocuk babası olan Fatih Dönmez, 2005 tarihine gelindiğinde e-MBA sertifika programını tamamladı ve kariyer hayatına NETAŞ’ta Ar-Ge mühendisi göreviyle adım attı. Enerji ve Telekomünikasyon firmalarında değişik kademelerde yöneticilik yapan Fatih Dönmez, 24.12.2015 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığına görevine getirildi.

4 Ocak 2008’de EPDK Kurul üyeliğine atanan Dönmez, EPDK’nın üyesi olduğu ERRA’da (Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği) 2008 ve 2010 Genel Kurullarında üye ülkelerin temsilcileri tarafından Yönetim Kurulu üyesi seçildi.

Enerji sektöründe birçok yazı ve rapora imza atarak; arz güvenliği, enerji yoksulluğu, doğal gaz projeksiyonları, enerji sektöründe Ar-Ge, stratejik planlama, performans yönetimi, fizibilite hazırlama, organizasyon geliştirme ve şirketlerin AB’ye uyumu gibi konularında çalışmalar yürüttü.

2002 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanlığında, İştirakler Genel Koordinatörü olarak; İBB iştiraklerinin yönetim kurullarında başkan ve üye olarak görev yaptı. Türkiye Elektrik Sanayi Birliği’nin (TESAB) kurucuları arasında yer alan Dönmez, aynı zamanda TESAB yönetim kurulu üyeliği de yaptı. ERRA’nın strateji raporunun hazırlanmasına öncülük ederek, arz güvenliği komitelerinde görev aldı.

fatih

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR