'Çözüm süreci' yasası lağvedildi!

9 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle çözüm süreci yasasının da lağvedildiği ortaya çıktı. Yasa çözüm sürecinde yapılacak çalışmalara ilişkin 6 maddelik yol haritasını içeriyordu

ABONE OL
GİRİŞ 25.07.2018 11:04 GÜNCELLEME 25.07.2018 11:06 GÜNCEL
'Çözüm süreci' yasası lağvedildi!
'Çözüm süreci' yasası lağvedildi!

2014 yılında çıkarılan 6 maddelik çözüm süreci yasası yetki kararnamesiyle yürürlükten kaldırıldı.

2557 sayılı çözüm süreci yasası 16 Temmuz 2014'te Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmişti. Yasa çözüm sürecinde yapılacak çalışmalara ilişkin koordinatörlük ve sekretarya kurulmasını öngörüyordu. Düzenlemeyle süreçte görev alan kamu görevlilerine hukuki, idari ve cezai bir sorumluluklarının olmayacağını belirten dokunulmazlık zırhı da getirilmişti.

 

 

Bu düzenleme 9 Temmuz'da yayınlanan yetki kararnamesiyle kaldırıldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyumu öngören yetki kararnamesiyle bakanlıklar bağlı kurumların teşkilat yapılarını düzenleyen pek çok yasa yürürlükten kaldırılmıştı. Çözüm süreci yasası da bunların arasında yer aldı.

Yeni sistemin hayata geçmesinin ardından yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle yeni düzenlemeler yapıldı. Çözüm süreci yasası da bunlar arasında yer almadı.

YORUMLAR 2
  • Dogulu 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz dışarıdan Emiri alın hendek kazın 3.5 capulcu eline silah alıp koskoca bir devletle baş edeceginizimi zanettiniz
    Cevapla
  • FARKINDA MISINIZ? 5 yıl önce Şikayet Et
    SIONistlerin, Türkiye üzerinden Erbil-Artvin, Karadeniz ve Erbil-İskenderun, Akdeniz koridorlarını açmak için hazırladığı CIA/FETÖ tuzağı nihayet lağvedilmiş. Çözüm sürecinde, bölge halkı devletin iyi niyetini ve buna karşılık terör örgütünün çirkin yüzünü gördü. Böylece Allah cc. bu şeytani planı kahraman askerlerimiz ve şehitlerimizin gayretleriyle hayra çevirdi. Gayret BİZden takdir Allah'tan. BİZ böyle vatanımıza sahip çıktığımız sürece Allah da BİZe sahip çıkacaktır ve emin olun ne ABD, ne Rusya hiçbir güç vatanımızı elimizden alamaz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR