43 kez bıçaklayıp öldürmüştü! Savunması...

Mersin'in Erdemli ilçesinde 5 yaşındaki Suriyeli çocuğu 43 kez bıçaklayarak öldüren sanığın ikinci duruşması görüldü. Katil savunmasında "Olayın olduğu gün bir arkadaşım alkolüme ilaç attı. O yüzden kendimde değildim" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.07.2018 15:42 GÜNCELLEME 31.07.2018 15:42 GÜNCEL
43 kez bıçaklayıp öldürmüştü! Savunması...
43 kez bıçaklayıp öldürmüştü! Savunması...

Mersin'in Erdemli ilçesinde 5 yaşındaki Suriyeli Muhammed Derviş'i 43 kez bıçaklayarak öldüren sanığın ikinci duruşması görüldü. Duruşmada savunma yapan sanık Alican K., "Olayın olduğu gün bir arkadaşım alkolüme ilaç attı. O yüzden kendimde değildim" dedi.

"ARKADAŞIM ALKOLÜME İLAÇ ATTI"

 

Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasına, tutuklu sanık Alican K. (19), tanıklar ve taraf avukatları katıldı. İlk duruşmasından farklı olarak savunma yapan Alican K., "Olay günü bir arkadaşım alkolüme ilaç attı. Haberim yoktu. O yüzden kendimde değildim" ifadelerini kullandı. Sanık avukatı ise Alican K.'nin 2012 yılından itibaren psikolojik tedavi gördüğünü, bu sebeple uzman bir psikolog tarafından görüş alınması gerektiğini söyledi.

"9 DAKİKA BOYUNCA ÇOCUKLA DUŞAKABİNDE KALMIŞ"

Müşteki avukatları da "Sanık 9 dakika boyunca çocukla duşakabinde kalmış. Kimse 9 dakika boyunca birini bıçaklayamaz. Bizler başka suçların işlenmiş olma olasılığı üzerinde duruyoruz. Bu sebeple olay yerinde 'keşif' talep ediyoruz. Eğer sanık olay yerinde olayı tekrar yaşayarak ifade verirse doğruları söyleyeceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, HTS kayıtlarının incelenmesi, yabancı uyruklu bir saatçinin sanık olarak dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 23 Ekim 2018 tarihine erteledi. Müşteki avukatlarının keşif talebi ise reddedildi.

SURİYE UYRUKLU ÇOCUK 43 BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜRÜLDÜ

Edinilen bilgiye göre olay, 19 Eylül 2017 tarihinde Mersin'in Erdemli ilçesinde meydana geldi. Suriye uyruklu 5 yaşındaki Muhammet Derviş, 43 bıçak darbesiyle öldürülmüş halde bulundu. Bunun üzerine 5 gün boyunca 200'den fazla güvenlik kamerasını izleyen polis ekipleri, katil zanlısı Alican K.'yi gözaltına almıştı.

YORUMLAR 5
  • bjk5656 5 yıl önce Şikayet Et
    43kez idam verin Rabb'im senin şeriatına kurban olayım bunlarınkide adaletmi beşeri adaletten ne çıkmış ki
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu çocuğa bunları yapan lanet herif ipte sallandırılmalı.
    Cevapla
  • safak 5 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah rapor var deyip salıvermezler
    Cevapla
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sarhoştum hatırlamıyorum yok öyle yağma hesabını vereceksin
    Cevapla
  • kale 5 yıl önce Şikayet Et
    mahkeme niye bu kadar uzatıyor ki 1 degil 10 değil 43 bıçak darbesi hâlâ ileri tarih 5 yaşındaki Muhammed can degil mi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR