SAHA İstanbul yönetiminde bayrak değişimi

Türkiye'nin en büyük sanayi kümelenmesi İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul) yönetiminde değişikliğe gidildi. Silahlı insansız hava aracı (SİHA) üreticisi Baykar'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar başkanlığa seçildi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2018 14:28 GÜNCELLEME 05.08.2018 14:36 GÜNCEL
SAHA İstanbul yönetiminde bayrak değişimi
SAHA İstanbul yönetiminde bayrak değişimi

Savunma Sanayii Başkanlığının kurulmasını teşvik ettiği, sektöre önemli katkılar sağlayan SAHA İstanbul yönetiminde değişiklik yaşandı.

SAHA İstanbul Kurucu Başkanı Hasan Büyükdede, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olması dolayısıyla yönetim kurulundan ayrıldı.

 

 

Kümelenmenin yeni başkanı ise Kurucu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve SİHA üreticisi Baykar’ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar oldu.

MİLLİ PROJELERDE DAHA FAZLA YERLİLİK

SAHA İstanbul, Edirne'den başlayarak Tekirdağ, İstanbul, İzmit, Yalova, Adapazarı ve Düzce’ye uzanan Kuzey Marmara koridorunda faaliyet gösteren 65 bin sanayici firmanın gücünün bir kümelenme etrafında toplanarak katma değeri yüksek, teknolojik ürünler üretilmesi amacıyla Mart 2015'te kuruldu.

Kümelenmenin misyonunu, "Türkiye’nin, kendi uçağını, gemisini, silah ve sistemlerini üretebilen, teknolojik altyapısıyla dünyayla yarışan küresel bir güç olması" oluşturuyor.

Üç yıl önce 27 kurucu üyeyle yola çıkan kümelenme, geçen sürede savunma ve havacılık sanayisinde faaliyet gösteren 302 üye sayısına ulaştı. SAHA İstanbul'un üyeleri arasında THY Teknik, Kale Kalıp, Baykar, BMC, Kordsa, Dowaksa, Petlas, TAİS, Meteksan Savunma, Ermaksan, Durmazlar, Tümosan, Türk Loydu, Türk Standartları Enstitüsü, Aspilsan, CES İleri Kompozit ve Savunma, BİTES, FİGES gibi sektörün önemli oyuncuları bulunuyor.

SAHA İstanbul, özellikli alanlar ya da ürünler geliştirerek dünya markaları çıkarmak, küresel rekabet avantajı oluşturmak, milli projelerde yerli katkı oranını artırmak gibi bir dizi hedefe yönelik faaliyet gösteriyor.

SAVUNMA SANAYİSİNİ BULUŞTURAN EVSAHİPLİĞİ

SAHA İstanbul, bu yıldan itibaren yerli savunma sanayisini buluşturan bir etkinlik düzenleyecek.

İlki İstanbul Fuar Merkezi'nde 13‐15 Eylül'de gerçekleştirilecek SAHA EXPO; Savunma Havacılık, Uzay Sanayi Fuarı, savunma, havacılık, denizcilik, uzay endüstrisine yönelik üretim yapabilecek potansiyele, ileri teknolojiye sahip sanayicileri, ana tedarikçi firmalar ve uluslararası üreticilerle bir araya getirecek.

YORUMLAR 4
  • ugur Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya, endenozya, hindistan ile ortaklasa sivil hava tasimaciligi ortak bir sirket kurulsun. Boeing ve Airbus rakip bir firma cikaralim bu ulkelerle !
    Cevapla
  • Uluğ Tarkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Nedense aklima Tesla nin sahibi Musk geliyor aklima. Inş uzay araç ve daha neler göreceğiz bu çatı altında Allah utandırmasın. Yolunuz açık olsun
    Cevapla
  • Tohat'li Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    bugun onunden gecerken vayy burasi neymis dedigim ve arastirdigimda ihalarin uretildigi baykar makina oldugunu anladigim yer. Allah daha iyilerini yapmanizi nasip eder insallah, bir gun baykar makina uzaya uydu firlatti haberlerini de duyariz insallah...
    Cevapla
  • 61kenara beni... 5 yıl önce Şikayet Et
    inşallah ,inşallah.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR