Türk konsolosluğuna saldırıda flaş gelişme!

Türkiye'nin Amsterdam Başkonsolosluk binasına dün gece molotof kokteyli ile saldıran kişi, güvenlik güçleri tarafından yakalandı

ABONE OL
GİRİŞ 12.08.2018 14:07 GÜNCELLEME 12.08.2018 14:08 GÜNCEL
Türk konsolosluğuna saldırıda flaş gelişme!
Türk konsolosluğuna saldırıda flaş gelişme!

Türkiye'nin Amsterdam Başkonsolosluğu binasına dün gece molotof kokteyli ile saldırı düzenleyen kişi, Hollanda polisi tarafından gözaltına alındı.

Türkiye'nin Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun, saldırıya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın dün akşam yerel saatle 22.10'da gerçekleştiğini ve saldırganın polis tarafından başkonsolosluğa 1 kilometre mesafede gözaltına alındığını söyledi.

 

 

ABD ve Rusya temsilcilikleri arasında bulunan Türk Başkonsolosluğuna yönelik saldırının 34 yaşında bir Hollandalı tarafından gerçekleştirildiğini belirten Orkun, şunları kaydetti: "Saldırgan, üç ayrı el yapımı patlayıcı atmış. Güvenlik kameramızın kaydettiği görüntüye göre ilk attığı patlayıcı, alev topu şeklinde bahçeye düşmüş. İkinciyi ana giriş kapımızın yanındaki cama atmış. Allah'tan molotof kokteyli kırılmış, ancak alev almamış, alev alsa çok ciddi zarar verebilirdi. Üçüncü patlayıcı düzeneğini ise büyük teneke kutuları birbirine bağlayarak yapmış. Bu da tam olarak alev almamış."

Terör örgütlerinin geçmişte Türkiye'nin dış temsilciliklerine saldırıda bulunduğunu hatırlatan Orkun, "Bizim, diplomatlar olarak 40'tan fazla şehidimiz var. Bu tür saldırılar bizi yıldırmak yerine birbirimize daha çok kenetliyor. Biz yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Saldırıda, binada ufak çaplı hasar meydana geldi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 5
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    bizim güvenlikçiler niye sıkmamış ve şahıs 3 tane atabilmiş acaba
    Cevapla
  • hsdhsdh 5 yıl önce Şikayet Et
    niye saldırdıktan sonrada saldırmadan önce değil yakalanması maksat Türkiye ye zarar olsun.
    Cevapla
  • sakaryalı 5 yıl önce Şikayet Et
    sonuçta her zamanki gibi akli dengesi yerinde olmayan tek başına bir kişi gerçekleştirmiştir şimdi de evine gitmiştir zaten haftaya da konu kapanır
    Cevapla
  • Amsterdamdan 5 yıl önce Şikayet Et
    Apaçık terör saldırısı olduğuna rağmen halen pkk yı desteklemekten vazgeçmiyorlar.Ustelik Türklerin yüzüne konuşarak 'sizin ithal ettiğiniz problemleri çekmeye mecbur değiliz' diyorlar.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasinin anlatıldığı ülkeler.Yönetimlerinin çok Demokrat oluşlarından TERÖRE geçit veriyorlar.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR