Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Sönmez kimdir? Bilinmeyenler...

12 Eylül 2018 tarihi itibariyle Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliği'ne getirilen Zafer Sönmez'in hayatı sorgulanmaya başlandı. Peki, yönetim sisteminin tamamen değişmesiyle birlikte yeni Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini icra edecek Zafer Sönmez kimdir? Gündemin merak edilen ismi aslen nereli ve kaç yaşında?

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2018 22:05 GÜNCELLEME 13.09.2018 09:27 GÜNCEL
Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Sönmez kimdir? Bilinmeyenler...
Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Sönmez kimdir? Bilinmeyenler...

Resmi Gazete aracılığıyla yayımlanan karar neticesinde, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş Yönetim Kurulu'nun baştan aşağı değiştiği aktarıldı. Yönetim sisteminin sil baştan değiştiğine yönelik yapılan açıklamalarla birlikte; Cumhurbaşkanı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan Varlık Fonu Yönetim Başkanı olarak ilan edilirken, Zafer Sönmez ise Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi unvanıyla göreve getirildiğinin bilgisine ulaşıldı. Meydana gelen bu gelişmelerin sonrasında yönetim kadrosunda olduğu resmi olarak duyurulan Zafer Sönmez'in hayatına dair araştırmalar yürütülmeye başlandı. Peki, yeni Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev üstleneceği kaydedilen Zafer Sönmez kimdir? Bankacılık alanında ihtisas sahibi olan isim aslen nereli ve kaç yaşındadır?

VARLIK FONU YÖNETİM KURULU ÜYESİ ZAFER SÖNMEZ KİMDİR?

 

 

Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Sönmez, 1974 tarihinde Düzce'de hayata gözlerini açmıştır. Bankacılık alanındaki kariyerine ilk defa 1997 tarihinde Interbank kuruluşunda Denetim Departmanı bölümünde atılmıştır. Zafer Sönmez üniversite eğitimini ise İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümünden tamamlayarak mezun olmuştur. Interbank’taki iş kariyerinin sonrasında Dışbank’a Yönetici Müfettiş statüsüyle dahil olmuştur. 12 Eylül 2018 tarihi itibariyle Resmi Gazete yayımlanan, 2018/163 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi doğrultusunda yönetim kurulunun komple değişmesiyle birlikte Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlüğü görevine getirilmiştir. Khazanah’a katılım sağlamadan hemen önce, Kurumsal Müşteriler Direktörü unvanıyla Royal Bank of Scotland’da faaliyetlerini yürütmüştür.

zafer sönmez

Krediler Yöneticisi ve Asya Kurumsal Şubesi'nde Yönetici statüsünde görev ifa etmesinin akabinde, bir dönem MNG Bank'ta Pazarlama Yöneticisi olarak faaliyetlerini gerçekleştirmiştir. Sonrasında, ABN AMRO Bank'ta Kredi Portföy Yönetimi İkinci Başkan Yardımcılığı ve Kurumsal Müşteriler Başkan Yardımcılığı gibi görevler üstlenmiştir. Tüm bunların yanı sıra ekonomi alanında ihtisas sahibi Zafer Sönmez Acıbadem Sigorta'da Kıdemli Başkan Yardımcısı unvanıyla göreve getirilmiştir. 2012 ve 2013 tarihlerinde Khazanah Nasional Berhad'da Türkiye, Orta Doğu ve Orta Asya'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürmüştür. Öte yandan, 2017 tarihi itibariyle de Khazanah Afrika operasyonlarının yönetiminden sorumludur.

zafer sönmez

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR