Operasyon öncesi kartlar yeniden karıldı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Fırat'ın doğusu için ABD'de operasyon sinyali verdi. Olası bir operasyonda ABD'nin himayesindeki terör örgütü PKK'nın tamamen süpürülmesi hedefleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2018 15:50 GÜNCELLEME 24.09.2018 15:51 GÜNCEL
Operasyon öncesi kartlar yeniden karıldı
Operasyon öncesi kartlar yeniden karıldı

Serkan Üstüner / Haber7.com 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen etkinlikte, Türk ve Amerikalı Müslüman toplumuna hitap etti.

 

 

Burada yaptığı konuşmada Başkan Erdoğan, Suriye'deki güvenli bölgeleri Fırat'ın doğusunu da kapsayacak şekilde arttırılacağını ifade etti.

Fırat'ın doğusuna olası bir askeri operasyonu eski özel kuvvetler mensubu ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar Haber7.com’a değerlendirdi.

ÇÖZÜM ABD ÜZERİNDEN DE OLABİLİR

“Zeytindalı, Fırat Kalkanı ve şu andaki İdlib’teki harekatlarla beraber mutlaka gündemde olması gereken ama ürettiği farklı konjonktürel zorluklarla farklı bir alan. Sonuçta Fırat’ın doğusunda bir etki üretirken, ABD, terör örgütü PKK’yı himaye etmesi nedeniyle ABD ile karşı karşıya gelmeme “Şu an” bir askeri etki üretmiyoruz. Gerek diplomatik anlamda, gerek siyasi anlamda yapmış olduğumuz işbirlikleri üzerinden yapmak istediğimiz birtakım başka saikleri içinde barındıran jeopolitik saikleri, daha sonrasında olabilecekleri de ortaya koyarak bir şekilde bir müzakere süreciyle beraber olası bir çözüm. Bu çözüm ABD üzerinden de olabilir. Müşterek de, bağımsız da olabilir. Orası büyük bir tehdit. Hem coğrafya açısından, hem Türkiye açısından hem de Suriye’nin üniter yapısı açısından. Türkiye bu sorunu üretmek için mutlaka bir çözüm üretecek. Burada sorun sadece terör örgütü PKK – YPG değil bu yapıyı himaye eden emperyal iradeler. Bunların kendi aralarında yaptıkları bazı pazarlıklar. Bu sadece ABD açısından değil.

TÜRKİYE’Yİ PARÇALAYAMADILAR VE KARTLAR YENİDEN KARILDI

Olası bir askeri operasyon mecburi kılınırsa elbette yapılır. Şimdi İdlib’te fiili bir durumla karşı karşıyayız. Askeri etkiyi nasıl kullanacağız? Yapacağınız hamlenin üreteceği olası sonuçları hesaplamak zorundayız. Askeri operasyonun maliyeti bunu da hesaplamak zorundasınız. Şu anda en önemli mesele: Beka. Bu yüzden de oradaki PKK’nın ortadan kaldırılması gerekir. Sonuçta Türkiye’nin geleceği adına konjonktür ve zamanlamasını çok iyi belirlenmiş müdahalelere ihtiyacı var. Sadece bir müdahale diyemem çünkü çok büyük bir alan. 35 bin km2’ye yayılan bir alandan bahsediyoruz. Basit bir harekattan bahsetmiyoruz. Burada çok güçlü bir partnerinizin olması lazım. Hatta mümkünse bunu orada dizayn eden ABD’nin olmasının çok daha faydası var. Şimdi siz orada ABD’ye bir şey sunmanız gerekli ki, ABD sizin orada YPG’yi silmenize razı olsun. Bu iş kolay mı? Çok büyük daha hesaplar, çok daha başka asimetrik planlar uygulandığı için  Türkiye de hedef alındığı için. Geçmişte Türkiye üzerine  oynanan Türkiye’yi yaraladı ama parçalayamadı. Bu kartların yeniden karılmasına sebebiyet verdi.”

 

YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • Ayhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Zor şartlara mecbur kalıyoruz. ALLAH C.C. hu yar ve yardımcımız olsun. Artık gerçek anlamda bir ve beraber olmak zorundayız. Kırizler de fırsatçılık ve bencilliklerden çok geç olmadan kurtulmak zorundayız. Ya Devlet başa ya kuzgun leşe. Artık bu aşamadayız. Aldanmamalı aldatmamalıyız.....!!!!!!
    Cevapla
  • turk oglu turk 5 yıl önce Şikayet Et
    eski selcuk oguz topraklarini temizlemek zamani gelmis ey turkiyem.
    Cevapla
  • ULU BEY 5 yıl önce Şikayet Et
    Tek çözüm abd yi bu topraklardan çıkarmak başka hiçbir taktik işe yaramaz.
    Cevapla
  • bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Önce fırsatın batısını bir hallet, münbiç dururken fırsatın doğusundan bahsetmek boş konuşmak gibi geliyor bana.
    Cevapla
  • MHP 5 yıl önce Şikayet Et
    Münbiçten çekilmeyen abdyi doğudan kuşatırsan bak bakayım çıkıyormu çıkmıyormu...
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    tsk ya tam güven en büyük sizlersiniz aslanlarrrrrrrrr
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR