2019 Çeyrek ve gram altın kaç TL olacak? Yatırım yapacaklar için...

Son dönemde dövizdeki düşüşün yoğun bir şekilde yaşanması sebebiyle çeyrek altın ve gram altında ciddi bir düşüş yaşandı. Peki dolardaki düşüş altın fiyatlarını nasıl etkiledi? Bu düşüş devam edecek mı? Altına yatırım yapacakları ilgilendiren konuyla ilgili ayrıntılar haberimizde...

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2018 08:59 GÜNCELLEME 19.10.2018 08:59 GÜNCEL
2019 Çeyrek ve gram altın kaç TL olacak? Yatırım yapacaklar için...
2019 Çeyrek ve gram altın kaç TL olacak? Yatırım yapacaklar için...

Haftalardır yükselişte olan gram altın döviz fiyatlarındaki düşüş sebebiyle rakamları geri çekildi. Peki gram ve çeyrek altın önümüzdeki dönemde ne kadar olacak? Uzmanlar, yurt içi piyasalarda dolar kurunun gerilemesinin gram altının değer kaybetmesine neden olduğunu söyledi.

Rahip Brunson tahliye olduktan sonra ABD-Türkiye arasındaki normalleşme piyasalar tarafından yakından takip edildi. Brunson tahliye olduktan sonra döviz kurları ve altın piyasası negatif tutum içerisinde olurken, Türk Lirası değer kazandı. Önümüzdeki dönemde de döviz fiyatlarındaki gerilemenin devam etmesi sebebiyle gram altın ve çeyrek altında düşüş devam edecek.

 

Artan güvenli liman talebi ve dolar endeksinde sert düşüş hareketleri dövizdeki geri çekilmeyi devam ettiriyor. 2019 yılı itibariyle yatırımını gram altına yapacaklar özellikle fiyatları çok iyi takip etmesi konusunda uzmanlar uyarıyor. Zira altındaki bu düşüşün devam edeceği öngörülüyor.

19 EKİM: SON ALTIN FİYATLARI NE DURUMDA?

Yatırımcının merak ettiği konu altın fiyatları… 19 Ekim 2018 sabahında gram altın fiyatı 222 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın spot piyasada 355 lira, tam altın ise 1422 liradan alıcı buluyor.

Dün, dolar kuru ve ons altındaki değer kayıplarına paralel düşüş eğiliminde hareket eden gram altın, günü önceki kapanışına göre yüzde 2,1 azalışla 219,3 liradan tamamladı.

ALTIN FİYATLARI İÇİN KRİTİK UYARI!

Yurt içi piyasalarda iyimser havanın devam etmesi, yurt dışı pay piyasalarında yükseliş isteğinin sürmesi ve dolar endeksinin gerilemesi gibi nedenlerin, dolar kuruyla beraber altının gram fiyatının düşmesine neden olduğunu ifade eden Memiş, "Eğer 220 lira aşağı yönlü kırılırsa düşüşler 216 liraya kadar sürebilir. Biz, altının ons fiyatında beklediğimiz geri çekilmeler ile birlikle 216 liranın test edileceğini öngörüyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR