2018 Bedelli askerlik celp dönemleri 21 günlük eğitim yerlerini öğrenme (E-devlet)

Bedelli askerlik celp dönemi, başvurularını yapan ancak 21 günlük zorunlu eğitimi nerede ve ne zaman yapacağı ile ilgili resmi açıklama geldi. Milli Savunma Bakanlığı bedelli askerlik celp dönemlerini ve tarihlerini açıklandı. Peki celp dönemleri nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 19.11.2018 09:43 GÜNCELLEME 19.11.2018 09:44 GÜNCEL
2018 Bedelli askerlik celp dönemleri 21 günlük eğitim yerlerini öğrenme (E-devlet)
2018 Bedelli askerlik celp dönemleri 21 günlük eğitim yerlerini öğrenme (E-devlet)

650 bin kişinin merakla beklediği bedelli askerlik celp dönem tarihleri açıklandı ve eğitimler için geri sayım başladı. Bedelli askerlik celp dönemleri MSB ASAL sonuç sorgulama adresinde açıklandı. Peki 21 günlük bedelli askerlik eğimini yapacaklar sonuçları nasıl öğrenebilecek? İşte e-Devlet sorgulama ekranı...

 

 

BEDELLİ ASKERLİK CELP DÖNEMLERİ E-DEVLET’TE AÇIKLANDI

Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin yoklamalarını celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlet'te kişisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlaması gerekecek. Gerekli işlemlerini süresi içerisinde tamamlamayan yükümlüler bedelli askerlik kapsamı dışına çıkartılacak.Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen celp dönemleri Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ve ulusal yayın yapan radyo ve televizyon kanalları ile “www.asal.msb.gov.tr” adresinden duyuruldu. Yapılacak duyuru Askerlik Kanunu'nun 25 ve 45'inci maddeleri gereği yükümlülere tebliğ mahiyetinde olacak.

BEDELLİ ASKERLİK CELP DÖNEMİ İÇİN BAKAN AKAR'DAN AÇIKLAMA

 

 

Hulusi Akar, bedelli askerlik celp dönemi için "Şu ana kadar bize müracaat eden toplam 634 bin 415 gencimiz işlemlerini tamamladı. Önümüzdeki hafta gençlerimizin ne zaman, hangi ilde, hangi birlikte temel eğitim görevini yapacakları kamuoyuyla paylaşılacak. Gençlerimizin bedelli askerlik kapsamındaki eğitim çalışmaları 24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celpte icra edilecek." açıklamasında bulundu.

BEDELLİ ASKERLİK GÜNLÜK PROGRAMI

- 05:30 Kalk saati (yemekhane görevlisi için 4:30),

- 06:00 Kahvaltı yoklaması ve mıntıka temizliği,

- 07:30 Sabah yoklaması ve sonrasında eğitim,

- 12:00 Yemek yoklaması yemek ve serbest zaman,

- 14:00 Öğlen yoklaması sonrasında eğitim,

- 17:00 Akşam yemeği yoklaması ve serbest zaman,

- 21:00 Yat yoklaması ve yatış.

BİR GÜNLÜK YEMEK LİSTESİ

Sabah: Tereyağı, bal, peynir, domates, siyah zeytin, çay

Öğlen: Puding, tas kebabı, pilav, cacık

Akşam: Kavun, yoğurt, nohut yemeği, bulgur pilavı

İLK 2 GÜN

Komutanlar danışmanlık hizmeti verdikten sonra, sigorta işlemi ve parmak izi verme işlemi de yapılınca bütün işlemleriniz tamamlanmış oluyor. Her bir bölükte yaklaşık 300 -350 kişi olduğu için ilk birkaç gün bu işlemlerin tamamlanması ile geçiyor. Bazen uygun bot numarası kalmaması gibi problemler olabiliyor ama bir iki gün içesinde problemler hallediliyor.

İKİNCİ HAFTA KÜLTÜR DERSLERİ VERİLİYOR

İlk hafta katılım işlemleri tamamlanınca ikinci hafta askeri kültür dersleri (selam ve tekmil verme ast üst ilişkisi vs), silahların tanıtımı, atış talimi, tören yürüyüşü, savaş durumunda kullanılan flama ve işaretler ve yanaşık düzen gibi dersler var.

TAKIM KOMUTANLARI ASTEĞMENLER

Son hafta tahmin edebileceğiniz gibi tören provası var. Pazartesi günleri gece intikal eğitimi oluyor. Savaş durumunda gece nasıl hareket etmeniz gerektiği ile ilgili bilgiler veriliyor. Takım komutanları genelde asteğmenlerden oluşuyor.

HAFTADA 3 DEFA DUŞ SAATİ VAR

Her gün sabah 5-6 arası duş alınabiliyor, onun dışında haftada 3 defa öğleden sonra duş saati var . Duşlar temiz hepsinde perde var, soyunma odası var. Duşta aynı anda 70 kişi duş alabiliyor o nedenle fazla sıra beklenmiyor.

KOĞUŞLAR ORTALAMA 50 KİŞİ

Koğuşlar 32-60 kişilik arasında değişiyor. Ranzalardaki nevresim takımları haftada bir değişiyor. Her gün koğuş bir grup tarafından temizleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR