Düzenleme yolda! İşte milyonlarca emeklinin alacağı zamlar ve ödemeler...

12 milyon emeklinin refah düzeyini yükseltmek için yeni çalışma yapılıyor. Emeklilerin gelecekte yoksulluk riskiyle karşı karşıya kalmalarını engellemek, sosyal güvenlik hizmetlerini güçlendirmek için 2019 destek ajandasında yer alan başlıklar yürürlüğe giriyor. İşte emeklilerin alacakları tüm ödemeler ve zamlar..

ABONE OL
GİRİŞ 21.11.2018 09:53 GÜNCELLEME 21.11.2018 09:58 GÜNCEL
Düzenleme yolda! İşte milyonlarca emeklinin alacağı zamlar ve ödemeler...
Düzenleme yolda! İşte milyonlarca emeklinin alacağı zamlar ve ödemeler...

Hükümet, 12 milyon emeklinin refah düzeyini yükseltmek, gelişme hızından daha fazla pay almalarını sağlamak için 2019'da da tüm imkanları sunacak. SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları ocak ve temmuz'da önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranında artırılacak. Memur ve memur emeklisi maaşları da ocakta yüzde 4, temmuzda yüzde 5 zamlanacak, ayrıca oluşan enflasyon farkı yansıtılacak. Tüm emeklilere 2 kez biner lira bayram ikramiyesi ödenecek. İşte milyonlarca emeklinin alacağı zamlar ve ödemeler...

 

 

EN AZ BİN TL

Bin liranın altında emekli aylığı kalmayacak. Bin lira altı aylıklarda iyileşme yapılacak.

 

 

EMEKLİYE KAMUDA İŞ

Kamudan ve özel sektörden emekli olan yöneticiler ve uzman personel, devlet kurumlarında maaşlı çalışabilecek. Bu kişilere esnek çalışma yöntemi uygulanacak.

ANNEYE-EV KADININA EMEKLİLİK

Başta ev kadınları olmak üzere evde üretim yapanların sigortalı olması için her türlü kolaylık gösterilecek. Evden iş yapanların da emeklilik haklarına erişebilme imkanları geliştirilecek. Doğum borçlanmalarında staj sürelerinin dikkate alınması konusunda hassasiyet gösterilecek.

DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ

Düşük faizli kredilerle destek verilerek emeklilerin işyeri açmaları desteklenecek.

EK GÖSTERGE YÜZLERİ GÜLDÜRECEK

Kamu çalışanlarını ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesinden yaklaşık 1 milyon emekli polis, öğretmen, din görevlisinin de yararlanması öngörülüyor.

EVİ OLMAYAN KALMAYACAK

TOKİ, emeklilerin bütçesine uygun, uzun vadeli ödeme imkanı sunan konutlar yapacak.

İKİNCİ GELİR KAPISI

Emekli olup da iş kurmak isteyenlere İŞKUR girişimcilik eğitimleriyle destek sağlanacak. İŞKUR, emeklilere yönelik de meslek kursları düzenleyecek.

SİGORTA SİSTEMİ GÜÇLENECEK

Sigortacılık sektörü daha da geliştirilecek. Bu kapsamda sigortacılık ve özel emeklilikle ilgili faaliyetlerin daha öngörülebilir olması sağlanacak.

KAMU HİZMETLERİNDE KOLAYLIK

SGK bütünleşik mali yönetim sisteminin hayata geçirilmesiyle emekli hizmetleri etkinleştirilecek. Emeklilik başta olmak üzere sosyal güvenlikle ilgili kamu hizmetlerinin önemli bir kısmına e-Devlet kapısı üzerinden erişim sağlanacak.

YORUMLAR 1
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    İşsizlik sigorta fonuna adımıza kesilen tutarlardan faydalanmadığımız kısımlar emeklilikte bize aylıklara ek olarak ödensin.Hakkımız olanı başkalarına dağıtmayın.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR