İhanet tapeleri FETÖ’nün sildiği dosyalarda!

Gezi Parkı eylemlerinin organizatörü Osman Kavala ve beraber hareket ettiği akademisyenlerin 2013’teki tapeleri deşifre oldu! FETÖ’cü polisler tarafından 17-25 yargı darbesi sonrasında silinen tapeler, polisin titiz çalışmasıyla ortaya çıkarıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.11.2018 15:16 GÜNCELLEME 21.11.2018 15:18 GÜNCEL
İhanet tapeleri FETÖ’nün sildiği dosyalarda!
İhanet tapeleri FETÖ’nün sildiği dosyalarda!

Gezi'nin organizatörü olmak ve 15 Temmuz darbe girişimin arkasındaki isimlerden Hanry Jak Barkey ile yoğun irtibat kurduğu gerekçesiyle tutuklanan Osman Kavala’nın akademisyenlerinden oluşan ‘operasyon’ ekibi baskın yedi! İkinci dalgada Kavala’ya ait dijital belgelerinin incelemesinde çoğunluğu 20 akademisyenin Gezi eylemlerinin organize edilmesinde aktif rol aldığı tespit edildi. 17-25 Aralık sivil darbe girişiminden sonra emniyetten temizlenen terör, organize ve mali şubedeki FETÖ’cü polisler, tüm dosyaları sildi. Yeni gelen ekip, kurulan kumpasların tespiti için titiz bir çalışma başlattı. 

 

 

O DOSYALAR SİLİNMİŞ 

FETÖ'cü polislerin sildiği belgeler arasında 27 Mayıs’ta başlayan Gezi olaylarıyla ilgili ses kayıtları bulundu. Gezi olaylarında aktif rol oynadığı tespit edilen Kavala ve bir çok akademisyenin ses kayıtlarına ve 2013 Haziran’dan sonra 5 aylık bir dinleme yapıldığı tespit edilen tapelere ulaşıldı. Polisler yüzlerce saatlik ses kayıtları yeniden dinledi, Kavala ve bir çok kişinin gezi olaylarını nasıl organize edildiği tek tek deşifre etti. 

 

 

5 YILLIK BELLEĞİ SIFIRLAMIŞLAR

Paralel emniyetçilerin 17-25 Aralık dosyası ile birlikte, emniyettin son beş yıllık belleğini de sıfırlanmıştı. 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki soruşturma verilerini aldıktan sonra bilgisayarları sıfırlayan paralel çetenin çoğu bitmek üzere olan ve 50’den fazla soruşturma dosyalarının tamamını da sildiği tespit edilmişti. 

KAYNAK : AKŞAM
YORUMLAR 2
  • SARIÇİÇEK 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu Vatan hainlerini yasa çıkarıp asmak şart
    Cevapla
  • Meta 5 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki hainleri de dışarıdan yöneten var her şey olabilir ?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR