Dolmuştaki feci ölüm sonrası kendini böyle savundu

Adana'da, Servet Altundağ'ın, seyir halindeyken kapısı açık olduğu ileri sürülen dolmuştan düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili yargılanan şoför, "Kesinlikle durduktan sonra dolmuşun kapısını açtım. Hareket halindeyken kapılar kapalıydı." beyanında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.12.2018 16:37 GÜNCELLEME 05.12.2018 16:37 GÜNCEL
Dolmuştaki feci ölüm sonrası kendini böyle savundu
Dolmuştaki feci ölüm sonrası kendini böyle savundu

23. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık T.A. ile ölen  kadının eşi Mehmet Altundağ ve tarafların avukatları katıldı.

 

 

Sanık T.A, dava konusu ölümlü olayda kusurunun olmadığını ileri sürerek, "Bayan inmek istedi. Yavaşlayıp, durdum. O esnada bayan dolmuştan  atlamış. Ben nasıl düştüğünü tam olarak görmedim. Kesinlikle durduktan sonra  dolmuşun kapısını açtım.  Hareket halindeyken kapılar kapalıydı." iddiasında  bulundu.

Mehmet Altundağ ise eşinin tahlil yaptırmak için hastaneye gittiği  sırada olayın yaşandığını belirterek, sanıktan şikayetçi olduğunu dile getirdi.

 

 

Görgü tanığı A.Ö. de sanık şoförün aracı durdurmadan kapıyı açtığını  belirterek, "Ancak hızı çok azdı. Bayan panik içindeydi, kapıya doğru yöneldi. Muhtemelen dolmuş çok yavaşladığı için 'inerim, bir şey olmaz' diye düşünmüş olabilir. Yoksa şoför duracaktı.  Bayan beklemedi, açık kapıdan kendisini boşluğa bıraktı, kafasının üzerine düştü." diye konuştu.

Hakim, dava dosyasındaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı  erteledi.

Çukurova Üniversitesi Kampüsünde, 6 Haziran'da hareket halindeki,  kapısı açık dolmuştan inmek isteyen 3 çocuk annesi Servet Altundağ (31), düşerek  yaralanmış, kaldırıldığı hastanede 13 Haziran'da yaşamını yitirmişti. Olayın  ardından tutuklanan ve 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle hakkında  dava açılan dolmuş şoförü T.A, dava aşamasında, adli kontrol şartıyla tahliye  edilmişti.

YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Adana’yı bilen dolmuşçuları da iyi bilir. Cezası verilsin
    Cevapla
  • el gurbeti 5 yıl önce Şikayet Et
    yasaklanmali
    Cevapla
  • Kapı açılmamalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Konya benzeri asker uğurlarken otobüsün açık kapı ile hareket etmesi ile 4 çocuklu amca ölmüştü. Haif hız önemli değil. Ara. hareket halinde iken asla kapı açılmamalı açık kalmamalı.
    Cevapla
  • Rezil olmamak 5 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk çocuk dolmuşta rezil olmasın diye araba aldım. Neredeyse atasözü olan bu söz araba almak için gerekçeler arasında ilk sırada yer alır. Sabah 7de dolmuşu duraktan kaldıramadım. Şoförler odasına yazdım vs. Hepsi nafile. Tıkabasa doldurmak için daha geç çıkıyorlar. Ama çocuk okula geç kaldığı için bende trafiğe arabamı çıkartıyordum. Bu dolmuş konusuna ciddi el anlamda el atılmalı.
    Cevapla
  • Letaif 5 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli bayanın resminden anladığım;gariban daha ölmeden,ölümün gölgesi yüzüne düşmüş.Ecelinin yakın olduğu belliymiş sanki.Bu konuda kaç kişiye tahmin yaptıysam doğru çıktı.Araba stop yapmadan inmemeliydi.Sürücü için 6 yıl hapis bence çok olur.Tanıklara göre;bayan,araba durmadan inivermiş.Kapının biraz erken açılması da bahane oluvermiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR