Hakan Fidan, ABD'de sunum yaptı

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, ABD Kongresinde İstanbul'da öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin sunum yaptı. Hakan Fidan'ın bu ziyaretinin CIA Başkanı Haspel'in Türkiye ziyaretine bir karşılık olarak görülmesinin mümkün olduğu ifade edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.12.2018 10:03 GÜNCELLEME 07.12.2018 10:03 GÜNCEL
Hakan Fidan, ABD'de sunum yaptı
Hakan Fidan, ABD'de sunum yaptı

Amerikan kaynakları MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın Amerikan Kongre'sinde olduğunu ve kapalı kapılar ardında dar kapsamlı görüşmelerde Kaşıkçı cinayeti hakkında kongre üyelerine bilgi verdiğini anlattı.

 

FİDAN'IN KENDİ İNİSİYATİFİYLE Mİ YOKSA DAVETLİ Mİ GELDİĞİ BİLİNMİYOR

Fidan'ın kendi inisiyatifiyle mi yoksa davetli mi geldiği yolundaki sorulara net cevap verilmediği ileri sürüldü. Hakan Fidan'ın CIA'in davetiyle mi yoksa kongre istihbarat komisyonunun davetiyle mi gittiği ise bilinmiyor.

 

CIA BAŞKANI, KAŞIKÇI CİNAYETİYLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TÜRKİYE'YE GELMİŞTİ

Bilindiği gibi CIA Başkanı Gina Haspel cinayetten kısa süre sonra bir gece yarısı Türkiye'ye uçmuş ve hem MİT yetkililerinden hem de devlet üst yönetiminden olayla ilgili Türkiye'nin göstermeyi kabul ettiği delilleri görmüştü.

Hakan Fidan'ın bu ziyaretinin Haspel'in ziyaretine bir karşılık olarak da görülmesinin de mümkün olduğu ifade edildi.

BEYAZ SARAY, FİDAN'IN ZİYARETİNE TEPKİ GÖSTEREBİLİR

Kaşıkçı cinayeti konusunda Senato ile Beyaz Saray'ın arası hayli gerginken ve Senato Muhammed bin Selman'a karşı cephe almışken MİT Başkanı'nın elindeki bilgileri Senato'ya anlatması Amerikan kaynakları tarafından ilginç bir gelişme olarak yorumlandı. Bu kaynaklar bu gelişmenin Beyaz Saray'dan tepki görmesinin ihtimal olduğunu da söyledi. 

YORUMLAR 3
  • Afşinbey 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanin Türkiye'nin her noktasında zaten üsleri var hava kara deniz adamlar ülkemizi sadirvana çevirmiş yüreği vatan aşkıyla yanan millet olmalıyız ihlâslı ferasetli yoksa bu kâfirler hiç acımaz bize artık birbirimizi sevme vakti yoksa itten rezil olacağız Erdoğan'a sahip çıkmalıyız bahceliye sahip çıkmalıyız BBP ye refaha gerisi beş kuruş etmez
    Cevapla
  • Memo 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin tek CİA sı yıllık 55 Mrd Dollar bütcesi var. Devlet yıkacak kadar güçlü. Bizim MİT bütçesi çok düşük. Çok dikkatlı olmak lazım çünkü CİA türkiyede cok ajan yaratabilme kapasitesi var. Hainlarımız maalesef cok ve MİT in çalısan sayısı yükseltmek gerek.
    Cevapla
  • Aslan yürek 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletin bütün sırlarını bilen ve yöneten bilgi sırrı bir insanı Abd gibi zalim bir yönetim varken soru yorum nasıl gider sin kardeşim seni gönderen nasıl gön derir bun lara güven olmaz niyemi olmaz 15 temuz da bun ların parmağı var bu Abd ye güven olmaz benim düşüncem bunu başka yöne çekeçek lere şimdi den söyleyeyim chp zihnî yeti size bur dan ekmek çıkmaz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR