Sözcü ve Cumhuriyet 'Mescid'i hazmedemedi!

'Mescitsiz okul kalmasın' projesiyle dikkat çeken İnsan Vakfı'na, bir haftadır bazı internet siteleri tarafından yoğun bir saldırı başlatıldı. Asılsız ithamlarla projeye saldırmakla da kalmayan söz konusu siteler, bir taraftan da MEB'i hedef alıyor. Bu saldırılarla ilgili, İnsan Vakfı'ndan açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.12.2018 19:04 GÜNCELLEME 10.12.2018 19:05 GÜNCEL
Sözcü ve Cumhuriyet 'Mescid'i hazmedemedi!
Sözcü ve Cumhuriyet 'Mescid'i hazmedemedi!

İnsan Vakfı, “İbadet, hangi dinde olursa olsun insan ruhunun en temel gereksinimi, ibadet etme isteğinin yaşı ve cinsiyeti yok” diyerek içinde mescidi olmayan okullar için başlattığı “Mescitsiz Okul Kalmasın” projesini sürdürüyor. Ancak vakfın çalışmaları bazı çevreleri rahatsız etti.

 

 

Sözcü, Cumhuriyet, Odatv gibi bazı internet siteleri "mescid" projesini hazmedemeyen çevrelerin sözcülüğüne soyunarak, inanılmaz bir algı operasyonuna başladı.

İNSAN VAKFI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

 

 

Proje hakkında açıklama yapan İnsan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Aktaş şunları söyledi: “Proje MEB’e bağlı mescidi olmayan ortaokul ve liselerde uygulanıyor. İnsan Vakfı ve mescit yapılacak okul yönetimi arasında yapılan istişarelerle belirlenen alan mescide dönüştürülüyor. Her türlü tadilatı, düzenlemesi, işçiliği ve iç döşemesi yapılan mescitler; mihrap, minber, rahle, kitaplık, kitaplar, askı, ayakkabılık, saat, tesbih, tesbihlik, cübbe, kızlar için namaz kıyafeti, halı, perde, boy aynası, dekoratif tablolar, İslam Medeniyeti haritası,  vs gibi malzemelerle birlikte okula teslim ediliyor. Proje kapsamında ihtiyaç halinde mescit için kız ve erkeklere ayrı ayrı şadırvan da yapılıyor.

Yapılan mescitler inançları gereği namaz kılmak, ibadet etmek isteyen öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin hizmetine sunuluyor. İmam hatip ortaokullarında ve liselerinde namaz kılma, hutbe verme gibi uygulama dersleri mescitlerde yapılıyor. Boş derslerde çocuklar sınıfta ya da koridorda gürültü yapmak yerine mescitte vakit geçirebiliyor, mescit kütüphanesinden faydalanabiliyor.

Proje tamamen bağışçılarımızın, hayırseverlerin desteği ile gerçekleşmektedir. Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan projeye MEB’in sponsor olduğu bilgisi doğru değildir, gerçeği yansıtmamaktadır.

Proje kapsamında şu ana kadar İstanbul genelinde 15 okulda 27 mescidi tamamlayarak ibadete açtık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokol kapsamında vakfımıza 90 okuldan mescit başvurusu ulaştı. Bu başvurulardan 40’ın önceleyerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu 40 mescidi 2019 yılı içinde hayırseverlerin desteği ile tamamlamayı hedefliyoruz.

Proje hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek isteyen veya bağış yapmak isteyen hayırseverleri 0212 534 41 61 numaralı telefondan vakfımızı aramaya ya da http://mescitsizokulkalmasin.com adresli internet sitemizi incelemeye davet ediyoruz.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Konuşmaya değmez, it ürür kervan yürür.Emeği geçenlerden Allah cc razı olsun.
    Cevapla
  • aaa 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH'ın mabedlerini inanmayanlardan başka kim engeller
    Cevapla
  • Sadi war 5 yıl önce Şikayet Et
    Takip edeceksin bu mescidlere karşı çıkanların ölüsü olunca hiçbir camiden kaldirmayacaksin. ...cehenneme Zümera bunlar. ....!
    Cevapla
  • Vanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir uygulama, umarım bütün ilerimizde il milli eğitim müdürlükleri istanbuldaki bu güzel uygulamayı örnek alırlar.
    Cevapla
  • İSMAİL KAPLAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Yapanlardan yaptıranlardan emeği geçen herkesten ALLAH razı olsun.Birazda gençlerimizde şuur olursa tadından yenmez .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR