Bahçeli'den çok sert açıklama: Bu küstahlıktır!

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında ABD Başkanı Donald Trump'ın sözlerine sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Teröristle mücadele edersek Trump Türkiye'yi mahvedermiş. Elinden geleni ardına koyma, ne biliyorsan onu yap. Türkiye'yi mahvetmek senin ne haddine" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.01.2019 10:51 GÜNCELLEME 15.01.2019 12:17 GÜNCEL
Bahçeli'den çok sert açıklama: Bu küstahlıktır!
Bahçeli'den çok sert açıklama: Bu küstahlıktır!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Başkanı Trump'ın sözlerini hatırlatarak, "Bu saatten sonra Fırat'ın doğusuna girmek vatan borcudur, namusun gereğidir. Suriye'nin kuzeyinde Kürdistan sütunları dikmek için görev taksimi yapanlar sömürgecilerdir. NATO ittifakı yol ayrımındadır. Aç kalabiliriz, yoksul düşebiliriz. Ama size boyun eğersek, sizden aman dilersek bize yazıklar olsun. Hayat bize haram zıkkım olsun. En iyi bildiğiniz şey öldürmek. Kimseden emir almayız, izin almayız. Trump'ın sözüyle hareket etmek tarih ve coğrafyadan sürülmek anlamına gelecektir" dedi.

31 Mart yerel seçimlerine de değinen Bahçeli, "31 Mart 2019'da sadece belediye başkanı seçilmeyecek. Bütün kararların bir kişi tarafından alındığı sistemin Türkiye'nin bekası olarak anlatıldığını iddia ediyorlar. Tek bildikleri ezber. Bugünkü şartlarda Türkiye'nin beka sorunu olmadığını, 31 Mart'a da beka açısından bakılamayacağını söyleyenler belanın ta kendileridir. Biz bekanın yaşatılmasını istiyoruz. 15 Temmuz FETÖ ihanetine maruz kalmış bir ülkede beka sorunu nasıl konuşulmayacaktır. Türkiye'nin beka sorunu yoksa bu mücadele niye var?" ifadelerini kullandı. 

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları; 

 

 

9 Şubat 2019 tarihinde partimizin 50. yıl dönümünü Adana'da kutlayacağız. 

MHP gücünü Türk milletinden almaktadır. Mücadelemiz şevkle, sebatla sürecektir. Hiçbir yıkım piyonuna fırsat vermeyeceğiz. Tek ses, tek söz, tek nefes olacağız. Namımızı yere düşürmeyeceğiz. Milliyetçi hareket Türklüğün bekası için vardır.

Hiçbir ayrım yapmadan herkesle kucaklaşmaktan bahtiyarlık duyarız. Milli ve manevi değerlere sahip her vatan evladına kapımızı da gönlümüzü de sonuna kadar açarız.

Türkiye'yi sonu hüsran olan küresel sarmaldan çekip çıkaracak olan biziz.

'BUNLARIN ALAYI GİBİ NAMERT OLSUN'

MHP Türk siyasetinin marka değeri, ahlak seviyesi, inançlı düzeyi, fedakarlık desibeli, tartışmasız en üstün, en müstesna görkemi ve iftiharıdır. Davamız şehit olup ölmeyenlerin, bayrak olup inmeyenlerin, ülkücü olup dönmeyenlerin adam olup kaçmayanların ebedi yuvası, ezeli yurdudur.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini bütünüyle yerleşip olgunlaşması, bir daha sistem tartışmalarının olmaması konusunda sorumluyuz. Elbette milli bekanın safındayız. Dün olduğu gibi bugün de duruşumuzdan geri adım atan, bunların alayı gibi namert olsun. 

'TUZAĞA DÜŞMÜŞLER, ACIYANLARI YOK'

Manavdan aldığımız karpuzlar kabak çıktı. Gördüğünüz hayaller kabus olarak size döndü. Hala ıslah olmadınız, hala terbiye bulamadınız. MHP yalnızca Allah'ın huzurunda eğilir. Yalnızca milletten talimat alır. Hileli parayla yazı-tura atmayı bırakın. CHP'yi kim yönetiyor? Bunu söyleyin, bunu itiraf edin. Tutsak alınmışlar haberleri yok. Tuzağa düşmüşler, acıyanları yok. Tezgaha gelmişler ağlayanları yok. 

'HERKES AYAĞINI DENK ALSIN'

MHP çatışma için değil kardeşlik için vardır. Ancak illi varlık tehlikeye düşerse gereğini yapmaya hazırdır. Herkes ayağını denk almalı, herkes kendine gelmelidir. Bu vatan sahipsiz değildir. Bu aziz millet çaresiz değildir. Ülkemiz tarihi bir dönemeçte, kritik bir devirdedir.

'CHP SEÇİME DE KATILMASIN'

CHP'liler Yüksek Seçim Kurulu'nu tanımıyormuş. İddialarındaki amaç 31 Mart'ı gölgelemektir. CHP YSK'yı tanımıyorsa seçime de katılmasın. Sandıktan umutlarını kesmişler, millete sırtlarını dönmüşler. Zillet ittifakı 31 Mart 2019'da duvara toslayacaktır.

Bunlar derslerini hiç çalışmamışlar veya okuduklarını anlatılanları basbaya çarpıtmışlardır. Tek bildikleri ezber tek bildikleri inkar. Biz belayı değil bekanın yaşatılmasını hedefliyoruz.  

'PALU AİLESİNDEN ÇIKMIŞ GİBİLER'

MHP'yi erkenden havlu atmış gibi göstermek nasıl bir ahlaksızlıktır? İftira atanlar sosyal medyadan zehir kusanlar adeta Palu ailesinden çıkmış gibiler... Ölüm pahasına da olsa beka diyoruz, yanlış mı konuşuyoruz. 50 yıllık rotamızdan mı sapıyoruz? Elbette hayır.

'FIRAT'IN DOĞUSUNDA ŞU AN ÇİÇEK BÖCEK Mİ TOPLANIYOR'

Dava diyoruz bunlar davar anlıyor. Ülkücüyüm deyip beka sorunu ortadayken siyasi çıkar hesabı yapmak samimiyetsizliktir. Beka gittikten sonra ne yapacağız belediyeyi? Beka çiğnendikten sonra ne adına yapacağız siyaseti?  

'SEFİL VE AHLAKSIZ BİR YALAN DEĞİL DE NEDİR?'

30 büyükşehir belediye başkanlığı ile ilçe belediyelerinde Cumhur İttifakına uygun olarak anlaştık. Büyükşehir belediyeleri ile bunların alt belediyeleri kapsamında parti yönetimimizde olan hiçbir belediyede AK Parti adayı çıkarmadık. partimizin hak ve hukukunu ezdirmedik, onlarınkini yok saymadık. MHP'nin belediyelerden vazgeçtiğini söylemek sefil ve ahlaksız bir yalan değil de nedir? 

'31 MART'IN HAVASINI BOZMAK İÇİN HEPSİ DEVREDE'

MHP'yi erkenden havlu atmış gibi göstermek nasıl bir ahlaksızlıktır? Hiç kimseyi beğendirecek halimiz yoktur. Bize inanan bizimle gelir. Cumhur İttifakı diyoruz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini'nin geleceğinin Türkiye'sinin güvenceye alınmasını amaçlıyoruz. Yanlış mı konuşuyoruz, kökümüzden mi uzaklaşıyoruz. 31 Mart'ın havasını bozmak için CHP'sinden, HDP'sinden, İP'inden PKK'sına kadar hepsi devrededir. 

'BİNALİ YILDIRIM' AÇIKLAMASI

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım hakkında yapılan yorumlar gözden kaçmamalıdır. Gazi Meclis'e başkanlık yapmak şerefli bir görevlidir. Anayasa'nın 94'üncü maddesine göre TBMM Başkanlığı usul ve esasları bellidir. İstifa etmesi gerektiğini söyleyenlerin hedefi arızalıdır. Sayın Yıldırım, görevi milletten almıştır. İstifasına lüzum yoktur. Bunlar sorumsuzdur, şuursuzdur. 94'üncü madde yoruma müsaittir.

Bu polemiğin sonlandırılması acildir. Bize göre Sayın Yıldırım'ın istifasına gerek yoktur. Bu tartışma sürecekse TBMM'nin İçtüzüğünün 14'üncü maddesi en kalıcı yoldur. Buna göre, Sayın Yıldırım Ankara dışında olduğu dönemde yazıyla vekalet görevi verebilecektir. Böylece her suçlama kesilecektir. Biz sorunlara çözüm odaklı yaklaşıyoruz. 31 Mart'ta siyasi sonlarını yaşayacak zillet ittifakının kozlarının elinden alınmasını istiyoruz. 

ABD BAŞKANI TRUMP'IN MESAJI

İp inceldiği yerden kopacaksa kopsun. ABD Başkanı yine şaşırmış, yine sinirleri germiş. Twitter mesajı düşmanlık ötesidir. ABD Başkanı PKK/PYD/YPG'yi Kürt olarak görüyorsa ya cahildir, ya canidir. Teröristlere insan demek bile ihanettir. Trump'ın bunları Kürt olarak görmesi küstahlıktır. Teröristle mücadele edersek Trump Türkiye'yi mahvedermiş. Senin doların varsa, Türk milletinin imanı var. Elinden geleni ardına koyma, ne biliyorsan onu yap. Senin tehditlerine tamam diyen, senin gibi olsun. Türkiye'yi mahvetmek senin ne haddine. 

'FIRAT'IN DOĞUSUNA GİRMEK NAMUSUN GEREĞİDİR'

Bu saatten sonra Fırat'ın doğusuna girmek vatan borcudur, namusun gereğidir. Suriye'nin kuzeyinde Kürdistan sütunları dikmek için görev taksimi yapanlar sömürgecilerdir. NATO ittifakı yol ayrımındadır. Aç kalabiliriz, yoksul düşebiliriz. Ama size boyun eğersek, sizden aman dilersek bize yazıklar olsun.

Hayat bize haram zıkkım olsun. En iyi bildiğiniz şey öldürmek. Kimseden emir almayız, izin almayız. Trump'ın sözüyle hareket etmek tarih ve coğrafyadan sürülmek anlamına gelecektir. 

YORUMLAR 64 TÜMÜ
  • EYT MAĞDURU 5 yıl önce Şikayet Et
    EYT ne oldu sayın bahçeli seçim yaklaşıyor
    Cevapla
  • şems 5 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna kadar destekliyoruz, bizim başka vatanımız yok.
    Cevapla
  • TÜRK OĞLU TÜRK 5 yıl önce Şikayet Et
    papaz olayındada arkasında durduk reisin ama olmadı şimdide alttan aldık malesef biz vatan için canımızı veririz başkaları kullanır malesef
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Sevgiler saygilar sayin bahceli bu saaten sonra pkk pyd pjak tak la mücadelle namus meselesidir bu gece firatin dogusu var gücümüzle vurulmalidir degil Economi tüm askerini de gönderse abd bizi durduramaz
    Cevapla
  • Ne NATOSU 5 yıl önce Şikayet Et
    Eger Ittifak olacaksa. Oda Iran. Turkiye. Pakistan. Turki Cumhuriyetler. CIN. KUZEY KORE. BELKI RUSYA OLABILIR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR