Yeni RTÜK Başkanı belli oldu!

İlhan Yerlikaya'nın istifasıyla boşalan RTÜK Başkanlığına Ebubekir Şahin seçildi. RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, ailesinin sağlık sorunları gerekçe göstererek dün istifa ettiğini açıklamıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.01.2019 14:49 GÜNCELLEME 23.01.2019 18:58 GÜNCEL
Yeni RTÜK Başkanı belli oldu!
Yeni RTÜK Başkanı belli oldu!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) yeni başkanı belli oldu. Kurulda üyelik yapan Ebubekir Şahin başkanlığa seçildi.


RTÜK Başkanlığı görevini yürüten İlhan Yerlikaya, annesinin geçirdiği kalp krizi sonrası hastanede yoğun bakım ünitesinde yaşamını sürdürmesi ve sağlık sorunları olan babasının rahatsızlığının artması sebebiyle 25 Kasım 2015'ten beri yürüttüğü başkanlık görevinden ayrılmıştı.

EBUBEKİR ŞAHİN KİMDİR?

1974 Rize doğumlu olan Şahin, 1995 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2002 yılında Gazetecilik Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yapan Şahin, birçok kurumda yöneticilik yaptı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi olarak görev yapan Şahin, evli ve 2 çocuk babası.

Anadolu Ajansı'nda Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşar olarak görev yaptı.

 

 

YORUMLAR 3
  • oflu 5 yıl önce Şikayet Et
    Rizeliler acikta kalmasin.
    Cevapla
  • Umut 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olur inşallah, artık Karasal Sayısal Yayını getiren başkan olarak tanınır inşallah.
    Cevapla
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Umarız kültürümüze uygun hale getirirsiniz tv programlarını.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR