Mehmetçik planlarını bozdu! Kameralar kayıtta gelmişler

PKK’nın Duhok’taki oyununu Mehmetçik bozdu. 50-60 arabayla bölgeye taşınan çoğu 14-15 yaşındaki gençler üsse taş ve sopalarla saldırırken kameralar “Türk askeri sivilleri öldürüyor” algısı için kayıttaydı. Mehmetçik, mevzileri korumakla yetinip ateş açmayınca algı tutmadı. F-16’lar da alçak uçuş yaparak kalabalığı dağıttı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2019 07:43 GÜNCELLEME 28.01.2019 07:57 GÜNCEL
Mehmetçik planlarını bozdu! Kameralar kayıtta gelmişler
Mehmetçik planlarını bozdu! Kameralar kayıtta gelmişler

Irak kuzeyinde TSK’nın üs bölgesine yapılan PKK ayarlı provokasyon planını Mehmetçik bozdu. Üs bölgemize taşla sopayla saldıran provokatörler, Mehmetçiğin ateş açmasını ve “Türk askeri sivil Kürt halkını öldürüyor” algısı oluşturmaya çalıştı. Mehmetçik şehadeti göze alarak sivil halka ateş açmadı ve planı boşa çıkardı.

 

 

TSK’nın operasyonlarıyla güçsüz kalan ve Kürt halkının desteğini de kaybeden terör örgütü PKK, Irak kuzeyinde Duhok’da büyük bir provokasyon girişiminde bulundu. Örgüt, Şiladize ilçesi Suri köyü yakınında konuşlu TSK üs bölgesine, çocuk ve kadınların arkasına sığınarak saldırdı. 50-60 arabayla bölgeye taşınan çoğu 14-15 yaşındaki gençler taş ve sopalarla saldırırken kameralar da görüntü kaydındaydı.

KONTROLÜ BIRAKMADI

 

 

Bölgede geniş bir alana yayılan ve eski bir üs bölgesi olarak halkın yakından bildiği TSK üs bölgesine yönelik saldırıda, üssün dış kısmında bulunan araçlar zarar gördü. Tahriklere gelmeyen ve kalabalığa ateş açmayan Mehmetçik, karakol içerisindeki mevzileri korudu, üssün kontrolünü bırakmadı. Ancak sivilleri kalkan yapan teröristlerin tuzağına da düşmedi. Taşlı sopalı saldırıda Mehmetçik, yaralanma tehlikesine karşın itidalli duruşuyla terörist planları bertaraf etti.

TERÖRSİTLER KAÇTI

Saldırının haber alınması üzerine Türk savaş uçakları hızla havalandı. Savaş uçaklarının alçak uçuşlarıyla kalabalık grup korkarak dağıldı. Peşmerge güçleri de kısa sürede bölgeye gelerek olaya el koydu. Provokasyonu ateşleyen teröristler ve destekçileri gözaltına alındı. F-16’lar da tüm bu süreç boyunca alçak uçuşlarla havada kontrolü sağladı.

KÜRTLERİ KIŞKIRTMAK İSTEDİLER

PKK’nın Duhok planında, “Mehmetçiğin sivil halka kurşun sıkması, beraberlerinde gelen kameraların olayı görüntülemesi ve uluslararası kamuoyuna servis edilen görüntüler üzerinden Türk askerini karalamak ve Kürt halkıyla karşı karşıya getirmek” yer alıyordu. Irak ve Suriye kuzeyindeki TSK’nın başarıları ve bölge halkının sevgisini kazanmasını hazmedemeyen PKK ve yandaşları, Kürt halkını Türkiye’ye karşı kışkırtma provokasyonunda da amacına ulaşamadı.

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKİCİ

Duhok’ta yaşanan olayın, ABD’li bürokratların PKK ve Suriye uzantıları ile Kürt halkını bir tutan ve Türkiye’yi Kürt halkına saldırmakla suçlayan açıklamaları ve bu açıklamalara karşı Türk hükümetinden gelen “Kürtlerin hamisiyiz” açıklamalarının hemen ardından yaşanması dikkat çekti.

PKK’nın, bölgede ilk kez böyle bir provokasyonuyla karşılaşıldığını söyleyen güvenlik kaynakları, Türkiye’nin bölgedeki varlığından rahatsız olan üst akla işaret etti. Son dönemde büyük darbe yiyen ve silah personel temininde sıkıntı yaşayan PKK, bu olay sayesinde tekrar Kürt halkının sempatisini kazanmayı istiyordu.

YENİDEN OLABİLİR

Yine TSK unsurlarını Irak kuzeyinden çıkarmak ve Suriye kuzeyinde Münbiç ve Fırat’ın doğusuna yönelik olası TSK operasyonlarının önüne geçilerek ‘terör koridoru’ hayallerini tekrar uygulamaya koymak için de bu olayı kullanmak istedi. Kaynaklar, bu tür provokasyonlarla önümüzdeki günlerde daha da çok karşılaşılabileceğini belirtirken, sınır ötesi harekat bölgelerinde görev yapan askerlere konuya ilişkin talimatların verildiği öğrenildi.

YORUMLAR 75 TÜMÜ
  • derbeder 5 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır aynı hikaye yemekhaneye alıp birde besleselermiş
    Cevapla
  • Turkıye 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar nasıl usse girer benım vergilerimle aldıgım mahzeme arac gerecler var zarar gurmrsı bile hata helekı askere Allahtan zarar gelmemiş
    Cevapla
  • mustafa 38 5 yıl önce Şikayet Et
    Hainler TÜRK Askerinin merhametli olduğunu çoluk çocuk ve kadınlara ve sivil halka silah doğrutmayacağını çok iyi biliyorlar yoksa bizim askerimize saldırmak yürek ister ne oldu ayak oyunları bozuldu şimdi bunun sorumlusu peşmergedir bunlar bizim üssümüze saldırmaya gelirken peşmerge niye müdahele etmedi
    Cevapla
  • Sivaslı 5 yıl önce Şikayet Et
    Üç beş tane gebertseler idi bari
    Cevapla
  • emre ( zaholu ) 5 yıl önce Şikayet Et
    bu üsse gelmeden peşmerge araması var ( kontrol noktası ) bu kadar araç bu kadar insan gelecek peşmerge asayiş uyuyacak. bana inandırıcı gelmedi amerka ve barzani bu oyunun içinde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR