Nike'ın logosuna Müslümanlardan büyük tepki: Kaldırın onu!

Amerikan spor giyim markası Nike'ın piyasaya sürdüğü yeni spor ayakkabı modelinin altında Arapça "Allah" yazısını andıran bir logonun kullanılması Müslümanların tepkisine yol açtı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.01.2019 21:38 GÜNCELLEME 30.01.2019 21:47 GÜNCEL
Nike'ın logosuna Müslümanlardan büyük tepki: Kaldırın onu!
Nike'ın logosuna Müslümanlardan büyük tepki: Kaldırın onu!

"Change.org" adlı internet sitesinde başlatılan kampanyada Nike'ın yeni Air Max serisinin altına yerleştirdiği logolarda Arapça "Allah" yazısını andıran simgeler olduğuna dikkat çekildi.

 

 

14 BİN İMZA TOPLANDI: ÜRÜNLERİ PİYASADAN ÇEKİN VE GERİ ÇAĞIRIN

Nike'a söz konusu seriyi piyasadan çekme ve satılan ürünleri geri çağırma çağrısı yapılan kampanyada yaklaşık 14 bin imza toplandı.

 

 

Kampanyayı başlatan Saiqa Noreen, kampanya sayfasında, "Nike'ın Allah ismini bir ayakkabının üzerinde bulunmasına izin vermesi çirkin ve korkunç. Bu Müslümanlara karşı bir saygısızlık ve oldukça rahatsız edici, aynı zamanda İslam'ı da küçümseyici." ifadesini kullandı.

NIKE'TAN AÇIKLAMA

Öte yandan ABD basınına konuşan bir Nike yetkilisi, söz konusu logonun Air Max markasının bir versiyonu olarak tasarlandığını vurgulayarak, "Nike, tüm dinlere saygılıdır ve bu konudaki endişeleri ciddiye alıyoruz. Söz konusu logo, Air Max markasının stilize edilmiş bir sunumu olması için tasarlandı. Buradaki tek amaç Air Max markasını yansıtmak." görüşünü paylaştı.

1997 YILINDA YİNE YAPMIŞLARDI

Nike, 1997'de piyasaya sürdüğü bir ayakkabı serisinde de benzeri bir eleştiri ile karşılaşmış ve ürünlerin satışını durdurmuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 210 TÜMÜ
  • Sezer morkoc 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yazısını ayakkabılarının altına yazanları,gün gelir toprağın altına gömeriz. .
    Cevapla
  • Bu ürünü almayın 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayakkabının altında airmax yazacağına aimax yazıyo r harfini m nin içine saklamışlar dikkat ederseniz. Eğer amaçları airmax yazmak olsaydı r harfini m harfinin içine saklamazlardı. BU AYAKKABIYI SAKIIN AMA SAKIN ALMAYIN!!!!! Müslüman olan bu ayakkabıyı almaz.
    Cevapla
  • Doğulu 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah onları önce hidayet nasip etsin eğer asilerden iseler kendi kahhar ismiyle kahru perişan etsin kahrolsun emperyalizm
    Cevapla
  • Nuri çınarbay 5 yıl önce Şikayet Et
    Benim için nike sayfası kapanmıştır. İnşallah bütün Müslümanlar için de öyle olur
    Cevapla
  • Celal 5 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist sermaye. İnsanların marka merakı nedeniyle bunları hem pahalı satıyorlar, hem de subliminal yoldan müslümanların kutsallarıyla alay ediyorlar. Almayın. Para verip bunlara destek olmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR