Adalet Bakanı Gül açıkladı: Artık hafta sonu da açık olacak!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, nöbetçi noter sistemine geçildiğini belirterek, 'vatandaşlarımız cumartesi notere gidebilecek, pazar notere gidebilecek' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.01.2019 22:34 GÜNCELLEME 31.01.2019 22:36 GÜNCEL
Adalet Bakanı Gül açıkladı: Artık hafta sonu da açık olacak!
Adalet Bakanı Gül açıkladı: Artık hafta sonu da açık olacak!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TRT Haber televizyonundaki canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

 

 

NÖBETÇİ NOTER UYGULAMASI BAŞLIYOR

Bakan Gül, vatandaşlara sunulan adalet hizmetlerinde noterlerin önemli bir kapı durumunda olduğunun altını çizerek yakın zamanda açıklayacakları Yargı Reform Belgesi’nde nöbetçi noterlik uygulamasının yer alacağını anlattı.

 

 

Söz konusu uygulamanın, noterdeki işlemlerin hafta sonları da yapılabilmesine olanak sağlayacağını vurgulayan Gül, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız cumartesi notere gidebilecek, pazar notere gidebilecek. Nöbetçi eczane gibi nöbetçi noterlikte işlemini yapacak, tespitini yapacak, vekaletini verecek, sözleşmesini yapacak. Ticari, ekonomik, bireysel hayatta, araç alacak, satacak, ev alacak... Ne yapacaksa, bu anlamda hayatı kolaylaştıran iş ve işlemleri geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda hazırlıklarımızı noterlerimizle birlikte yapıyoruz. Çok yakın zamanda bu ve benzeri, yargının güçlenmesini sağlayacak, hakim savcılarımızın teminatını, bağımsızlığını, tarafsızlığını, avukatlarımızın savunma hakkını daha da güçlendirecek, vatandaşlarımızın hak arama yollarını daha da artıracak, hızlandıracak, adalete erişimi daha da güçlendirecek, yargıya güveni artıracak hedeflerimizi kamuoyuyla yakın zamanda paylaşacağız."

YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • Hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel düşünülmüş umarım en kısa süre içinde başlar Hafta sonları tatil günlerinde çoğu insan işini çözer, Hatta nüfus müdürlüklerinde cts pazar çalışsa
    Cevapla
  • onur 5 yıl önce Şikayet Et
    Harika olur....uzak yere gidip araba satın alırken mükemmel olacak.
    Cevapla
  • Merhaba 5 yıl önce Şikayet Et
    Ali ihsa aracı satacak kişi onu düşünür herhalde dert etme sen
    Cevapla
  • Mustafa Arikcan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ali İhsan mobil bankacılık diye bir şey var.
    Cevapla
  • ali ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    vergi borcu çıkarsa trafik cezası çıkarsa ne yapacaksın? ilgili kurumlar da açık olacak mı?
    Cevapla
  • Serhat 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun bakanım
    Cevapla
  • dikkatli. 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok önemli bir karar ama, buna eklenmesi gereken para alışverişininde noter üzerinden yapılması lazım. Adam parayı güvenip veriyor satış yapılmadan kaçıp gidiyor bir çok madur var. Noterde oluşacak bir havuza para yatırılmalı, satış gerçekleştiğinde noter bu hesaptaki parayı aracı alan kişinin hesabına anında aktarmalı, böylece hem dolandırıcılığın önüne geçilir, hemde devlet vergisini sistem üzerinde tam alır. acilen buna geçilmesi lazım.
    Cevapla
  • Adanalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir sistem elinize sağlık sayın bakanım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR