BM: Kaşıkçı cinayeti baş sorumlusu Selman'dır

BM raportörü ve beraberindeki heyet, Cemal Kaşıkçı cinayetinin ses kayıtlarını dinleyecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, BM heyetinin cinayetin baş sorumlusu olarak Veliaht Prens'i gördüğünü söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.02.2019 11:25 GÜNCELLEME 01.02.2019 11:43 GÜNCEL
BM: Kaşıkçı cinayeti baş sorumlusu Selman'dır
BM: Kaşıkçı cinayeti baş sorumlusu Selman'dır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Birleşmiş Milletler (BM) temsilcileriyle Cemal Kaşıkçı cinayetini ele aldı.

Aktay, BM heyetinin cinayetin baş sorumlusu olarak Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı gördüğünü söyledi.

BM raportörü Agnes Callamard ve ekibinin, vahşi cinayetin ses kayıtlarını dinleyeceği de açıklandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard'ın Yasin Aktay'la İstanbul'da görüşmesi, 1,5 saat sürdü.

Callamard, 2 Şubat'a  kadar Türkiye'de olacak.

Agnes Callamard'ın Türkiye'ye ziyaretine, İngiliz avukat Helena  Kennedy ile eski Dünya Adli Tıp Akademisi Başkanı ve Coimbra Üniversitesi Tıp  Fakültesi Müdürü Prof. Dr. Duarte Nuno Vieira da eşlik ediyor.

Callamard, soruşturma sürecinde elde ettiği bilgileri ve soruşturmaya  ilişkin tavsiyelerini, BM İnsan Hakları Konseyinin haziran ayındaki oturumunda  rapor olarak sunacak.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Kaşıkçı cinayetine ilişkin  uluslararası soruşturmanın Callamard'ın yetkisi altında yürütüleceğini, Callamard'ın talebi üzerine "Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili koşulların" insan  hakları açısından gözden geçirileceğini ve değerlendirileceğini açıklamıştı.

BM raportörünün, Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin hükümetlerin attığı  adımlar ve tepkilerin yanı sıra devletlerin ve bireylerin, gazetecinin  öldürülmesi konusundaki sorumluluklarının niteliği ve kapsamını da  değerlendireceği vurgulanmıştı.

BM heyeti, dün Suudi Arabistan Başkonsolosluğunun etrafında inceleme  yapmış, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı  İrfan Fidan ile görüşmüştü.

Ceset hala bulunamadı

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de  girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilmişti. Orta  Doğu'nun en etkin gazetecilerinden, Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın,  Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesi ve sonrasında  yaşananlar, Türkiye ve dünya kamuoyunun gündemindeki yerini koruyor.

Cinayetin üzerinden geçen sürede Kaşıkçı'nın ne zaman, nerede ve nasıl  öldürüldüğüyle ilgili bilgiler ortaya çıktı ancak cesedinin nerede olduğu konusu  hala netlik kazanmadı

 

 

YORUMLAR 3
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu Yasin in ne ayak olduğunu anlamadım. Daha önce Pensilvanya fotoları çıkan bu adam değil mi
    Cevapla
  • mahir acar 5 yıl önce Şikayet Et
    bunu sağır sultan biliyor prens selman a ne olacak cezası ne yaptığı karmı kalacak kaşıkçı ailesi mağdur değilmi abd batı bunun neresinde netice ne bu lazım 6 aydır aynı HİKAYE
    Cevapla
  • hhh 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey BM O Zaman Gereğini Yap Bakalım, Sıkıyorsa
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR