"Belediyedeki skandal sonrası CHP itirafı" başlıklı habere tekzip

Sitemizde 01.02.2019 tarihinde yayınlanan "Belediyedeki skandal sonrası CHP itirafı" başlıklı habere tekzip metni gönderildi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.02.2019 13:37 GÜNCELLEME 09.02.2019 13:38 GÜNCEL
"Belediyedeki skandal sonrası CHP itirafı" başlıklı habere tekzip
"Belediyedeki skandal sonrası CHP itirafı" başlıklı habere tekzip

Sitemizde Sabah Gazetesi kaynak gösterilerek 01.02.2019 tarihinde "Belediyedeki skandal sonrası CHP itirafı" başlığıyla yayınlanan habere tekzip metni gönderildi. 

 

 

Tekzip metni şu şekilde;

1- Büyükçekmece Kaymakamlığının 15.12.2016 tarih ve 43486416-610- E.2697 sayılı sayılı yazısı ile 01.01.2017 tarihinden itibaren uygulamaya geçecek olan kimlik kartı projesinin yürütülmesi için ilçe Nüfus Müdürlüğü’nde personel eksiği bulunduğundan iki personelin ivedi olarak görevlendirilmesi istenilmiştir.
2- Bunun üzerine Belediyemizde sürekli işçi kadrosunda bulunan M.Ö.S. Belediye Başkanlığımız tarafından (28.03.2017 tarih ve E.2017-23473-1 sayılı yazı ile) “Kimlik Kartı Projesinde çalıştırılmak üzere” İlçe Kaymakamlığı emrinde görevlendirilmiştir. Bu görevlendirme tarafımdan yapılmamış, yasa gereği yetkili makam olan Başkanlık Makamı tarafından yapılmıştır. Yine anlaşılacağı üzere bu görevlendirilme yaklaşık iki yıl önce yapılmıştır. Bu tarihten sonra adı geçen tamamen İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Nüfus Müdürlüğünün denetim ve gözetimi altında görev yapmış olup, bu çalışmaları hakkında Belediyemizin herhangi bir yetkilisinin bilgisi, denetimi veya emir vermesi mümkün değildir.
3- Bu açıklamalardan anlaşılacağı üzere, adı geçen Kaymakamlık emrinde kimlik kartı projesinde çalıştırılmak üzere görevlendirildiği halde, başka bir görevde çalıştırılması İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün sorumluluğudur. Bu itibarla bu personelin eyleminden doğan idari ve cezai yükümlülüklerin muhatabı Nüfus Müdürlüğüdür ve üst amir olarak İlçe Kaymakamlığıdır.
4- Habere konu nüfus işlemlerinin tamamı da mevzuat gereği İlçe Nüfus Müdürlüğünün gözetim ve denetimi altında yürütülmektedir.
5- Yukarıda da belirtildiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre atanmış bir devlet memuru olan şahsımın, bu kanunda memuriyetten ihracı gerektiren bir disiplin suçu olan “parti üyeliği” ile ilişkilendirilmesi de tamamen iftira ve şahsıma yönelik saldırı niteliğindedir.
 

Yukarıda ifade etmeye çalıştığım üzere; haberde yer alan ve adıma atfedilen eylemin tarafımdan gerçekleştirilmesi, idari ve fiili anlamda mümkün olmayan suç isnadı niteliğindeki asılsız ithamlardan ibarettir. Asılsız ithamlar içeren, haber niteliği taşımayan yazı ile fotoğrafımda kullanılmak suretiyle aleyhime algı oluşturularak devam eden bir soruşturmaya dâhil edilmeye çalışılmaktayım.

 

 

01.02.2019 tarihinde yayın grubunuza ait internet sitesindeki yazısında, isim ve fotoğrafımın, tarafımla idari ve hukuki bir ilgisi olmayan başka bir kurumun işleyişi ile aynı haber içerisinde verilmesi, şahsımın kişilik haklarını ihlal edecek düzeyde amaçsal, asılsız, suç uydurma niteliğindeki beyanlardan öteye geçmemektedir. Bu itibarla kişilik haklarıma ve kamuoyunun doğru habercilik anlayışı ile bilgilenme hakkına saygı gereği bu yazının düzeltilmesi tarafımdan zorunluluk olarak görülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR