Belediye batakta, Başkan sefada! Ayda 4 milyon...

CHP’li Başkan Şükrü Genç, Sarıyer Belediyesi borç batağında çırpınırken kiraladığı 231 lüks araca günlük 110 bin TL, aylık 4 milyon TL ödüyor. Kiralık araçlar arasında Başkan’ın 2 milyon TL’lik lüks makam otomobili de bulunuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 04.03.2019 09:54 GÜNCELLEME 04.03.2019 11:08 GÜNCEL
Belediye batakta, Başkan sefada! Ayda 4 milyon...
Belediye batakta, Başkan sefada! Ayda 4 milyon...

Vatandaştan kopuk CHP’li belediyelerin lüks saltanatına bir yenisi daha eklendi. Halka hizmet yerine belediye bütçesini şaşalı yaşamları için kullanan Sarıyer Belediyesi’nin borcu 500 milyon lirayı geçti. Ancak, CHP’li Başkan Şükrü Genç, belediyenin borcunu ödemek yerine her ay araç kiralama şirketlerine KDV ve yakıt hariç 2 milyon 800 bin lira fatura ödüyor. KDV ve yakıt fiyatları da eklendiğinde belediyenin kasasından yaklaşık 4 milyon lira çıkıyor.

 

 

Belediyenin kiraladığı 231 aracın günlük kira bedeli 110 bin lira olurken bu araçlardan 50 tanesi ise Başkan Genç ile yardımcılarının rahatı için tahsis edildi. Belediye söz konusu araçların yakıtı için ise 101 bin litre motorin, 2 bin 80 litre de benzin harcanıyor. 

Akaryakıt için belediyeye kesilen aylık fatura ise yaklaşık 700 bin lira. 

 

 

Belediye borç batağındayken milyonluk araç kullanan Başkan Genç, tepkiler üzerine makam otosunun logosunu sökmek zorunda kaldı.  

DEĞERİ 2 MİLYON TL

En masraflı araç ise Başkan Şükrü Genç’in kullandığı 5 bin motor gücüne sahip yaklaşık 2 milyon TL değerindeki Audi marka A8L model araca ait. 2009’da “Kendi arabamı makam aracım olarak kullanacağım” diyen CHP’li Genç, 2019’da fiyatı 2 milyon lirayı bulan ve belediye kasasından kiralanan A8L makam aracıyla geziyor. CHP’li başkan, tepkiler üzerine lüks aracın marka logosunu da söktürdü. 

Halkın parasını har vurup harman savuran belediyede beş belediye başkan yardımcısı makamı olmasına rağmen 11 makam aracı kiralandı. Volkswagen Passat marka bu araçlardan 6’sının ise kime tahsis edildiği ve nerede kullanıldığı ise bilinmiyor. Belediye Başkanvekili için iki adet makam aracı tahsis edilirken özel kalem için de 10 adet araç tahsis edilmiş. 

HADEP’LİYE DE TAHSİS 

Kiralanan bir aracın ise Kadıköy’de ikamet ettiği belirtilen HADEP Eski Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Günel’e tahsis edildiği ve Günel’e özel şoför de verildiği ileri sürüldü. HADEP, Anayasa Mahkemesi tarafından terör örgütü PKK’ya destek verdiği suçlamasıyla 2003 yılında kapatılmıştı.

DÖRT KATI FAZLA MASRAF 

Sarıyer Belediyesi Ak Parti Meclis üyesi Hüseyin Coşgun, lüks araç saltanatına isyan ederek “Arnavutköy yüzölçümü olarak 3,5 kat daha büyük ama bizim araç kiralama ve yakıt giderimiz onlardan 4 kat fazla. Sarıyer’de 4 milyonu bulan gider Arnavutköy’de 500 bin lira ile sınırlı” dedi. Daha önce Sarıyer Belediyesi hizmet binasını olmadığın ve birimlerin ayrı yerlerde olduğunu hatırlatan Coşgun “Hizmet birimleri tek çatı altına toplandı ancak araç kiralama gideri düşeceğine 2 kat arttı. 17 milyondan 39 milyona çıktı. Yakıtla beraber yıllık araç gideri 48 milyonu buluyor” şeklinde konuştu.

KAYNAK : Star
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • mahmut ooooo 5 yıl önce Şikayet Et
    ya bu kadar batağa kendi mülklerine neden el koymuyorlar . buda bir şirket gibidir batırdıysa ya hapise girecek yada mallarına el konulacak böyle adaletsizlik olurmu kayyum atsan ne olur teröristleri besledikten sonra. bu sarıyerlilerde ne safmış. kimse şikayet etmiyormu.
    Cevapla
  • İlyas 5 yıl önce Şikayet Et
    Bana ne Sarıyerli düşünsün, ilericiler ya ,yine döner dolaşır bunu seçerler.
    Cevapla
  • alidai 5 yıl önce Şikayet Et
    kendilerinin lüksü sefası gözlerine görünmez diyanet işler başkanının makam aracını dillerine pelesenk etmişlerdi yazıklar olsun size ve sizin gibilere
    Cevapla
  • Ahmet TUNA 5 yıl önce Şikayet Et
    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Belediyelerle ilgili bu konuları neden incelemeye almıyor. Belediyelerin sorumsuzca yaptıkları bu harcamaları yakından takip ederek incelemiş olsa bu şekilde bir durumla karşılanmamış olunurdu sanıyorum. Bu şekilde bir sorumsuzluğun kabul edilir bir durum olmadığını sanıyorum.
    Cevapla
  • esas 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu araç tahsis edilenler masak tarafından incelensin. Sus payı mıdır nedir bu . Almanya da olsa 7 sülalesine kadar maliye bakar. Hükümet belediye harcama kalemlerini gelir giderleri ilan zorunluluğu getirmeli. Maliye de kontrol etmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR