Osmanlı tarihçisi Prof. Dr. Maria Pia Pedani hayatını kaybetti!

Türk Tarih Kurumu Şeref Üyelerinden Prof. Dr. Maria Pia Pedani, 1 Mart 2019 günü 66 yaşında yaşamını yitirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2019 17:15 GÜNCELLEME 05.03.2019 17:15 GÜNCEL
Osmanlı tarihçisi Prof. Dr. Maria Pia Pedani hayatını kaybetti!
Osmanlı tarihçisi Prof. Dr. Maria Pia Pedani hayatını kaybetti!

Türk Tarih Kurumu Şeref Üyelerinden Prof. Dr. Maria Pia Pedani, 1 Mart günü 66 yaşında vefat etti. 14-18. yüzyıl Osmanlı Tarihi ile Osmanlı-Venedik ilişkileri alanında önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Pedani, çalışmalarını uzun yıllardır öğretim üyesi olarak görev yapmakta olduğu Venedik Ca’ Foscari Üniversitesinde sürdürüyordu.

 

 

Özellikle Osmanlı-Venedik ilişkilerini aydınlatan arşiv çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Pedani, bu alanda barış antlaşmaları, hududnameler, diplomatik kayıtlar gibi belgelere dayanan çok sayıda eser kaleme almıştı.

Akademik çalışmalarının yanı sıra Venedik ile Türkiye’den çeşitli üniversiteler arasında düzenlediği öğrenci değişim programları gibi faaliyetlerle alanın kurumsallaşmasına da katkı sağlayan Pedani’nin, Osmanlı Padişahının Adına: İstanbul'un Fethinden Girit Savaşı'na Venedik'e Gönderilen Osmanlılar başlıklı kitabı Türk Tarih Kurumu tarafından yayımlanmıştı.

 

 

Pedani’nin Doğu'nun Kapısı Venedik, Osmanlı'nın Büyük Mutfağı gibi eserleri de geçtiğimiz yıllarda Türkçeye kazandırılmıştı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 4
  • mehmet demirtas 5 yıl önce Şikayet Et
    Payitaht Abdulhamid dizisinde Vanbery den bahsediyor.. Hiç merak edip hakkında iki satır makale okudunmu acaba.. Sonrada benim tanımadığım birisi nasıl meşhur olur..
    Cevapla
  • son nefes 5 yıl önce Şikayet Et
    ne acı!!!!! Türk tarih kurumunun şeref üyesi bir yabancı, bizim tarihimizi kimler yazmış görün, nasıl çarpıttıklarınıda Allah bilir
    Cevapla
  • vefasız 5 yıl önce Şikayet Et
    Hocaya Allah rahmet etsin O kadar ünlü imişki hiç duymamışım adını.
    Cevapla
  • Hakan ALINAK 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir kafire rahmet okumak ancak fasıkların, cahillerin işidir!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR