40 bin lirayı çaldı yakalandığında sözleri şaşkına çevirdi

Adana'da bankadan 40 bin TL çeken Recep İpek, 200 metre gittikten sonra otomobilin lastiğinin patlak olduğunu fark edip, durdu. İpek'in lastiği kontrol ettiği sırada yardım etmek bahanesiyle yanına gelen Asım A., ön koltukta poşetin içinde duran 40 bin TL'yi alıp kaçtı. Polis, Asım A.'yı kısa sürede yakaladı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.03.2019 09:24 GÜNCELLEME 06.03.2019 10:10 GÜNCEL
40 bin lirayı çaldı yakalandığında sözleri şaşkına çevirdi
40 bin lirayı çaldı yakalandığında sözleri şaşkına çevirdi

Olay, merkez Seyhan ilçesi Abidinpaşa Caddesi'nde 26 Şubat günü saat 16.30 sularında meydana geldi. İddiaya göre, emlakçılık yapan Recep İpek, caddedeki bir bankaya para çekmek üzere gelip otomobilini park etti. Hesabından 40 bin TL para çektikten sonra arabasına binerek oradan ayrılmak istedi. Otomobiliyle 200 metre ilerleyen İpek arabasının arka sağ lastiğinin patlak olduğunu fark etti.

Arabadan inen İpek lastiği değiştirmekle uğraşırken yoldan geçen Asım A., İpek'e yardım etmek istedi. Yardım teklifini kabul eden İpek arabasının bagajından yedek lastiğini çıkarmak için otomobilinin arkasına yöneldi. Bu sırada Recep İpek'e yardım eden şahıs sağ ön koltukta içinde 40 bin TL bulunan poşeti alıp kaçmaya başladı. Parasının çalındığını fark eden Recep İpek bir süre şahsın peşinden koşsa da yakalayamadı. Bu anlar güvenlik kamerasınca anbean görüntülendi. Polise haber veren İpek, uzun süre olayın şokunu atlatamadı.Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. 



Polis ekipleri, yapılan çalışma sonucunda zanlının Asım A. olduğunu belirledi. Tespit üzerine bütün birimlere zanlının fotoğrafı gönderilerek görüldüğü yerde yakalanması talimatı verildi. Bu talimat üzerine harekete geçen güven timleri zanlının Hürriyet Mahallesi'nde bir evde olduğunu tespit etti. Güven tim ekiplerinin eve yaptığı baskında zanlı yakalandı. Zanlı yakalanınca Recep İpek'in parasını geri verdi. Bunun üzerine zanlı bu suçtan tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Ancak zanlının bir cep telefonu hırsızlığına karıştığı ileri sürülerek bu olaydan dolayı adliyeye sevk edildi.

Asım A. adliyeye sevk edilirken basın mensuplarına, "Ben parayı çalmadım. Yolda buldum. Türkiye artık eski Türkiye değil. Ülkemiz çok gelişti ve büyüdü. Karşı tarafın zararını da karşılayacağım" diye konuştu. 

 

 

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • taşeron 5 yıl önce Şikayet Et
    haha karsı tarafın zararını nasıl karsılayacaka mıs
    Cevapla
  • zalo han 5 yıl önce Şikayet Et
    adanada olağan bir gün...
    Cevapla
  • Bursa 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam hırsızlık yapıyor serbest kalıyor nasıl iş bu ya . Parayı yiyip yememesi önemli değil niyete bakacaksın adam hırsızlık yapmış. Ne zaman içeri atmayı bekliyorsunuz bir başka hirsizliginda parasını çaldığı kişiyi öldürdüğü zaman mı.
    Cevapla
  • Delidumrul 5 yıl önce Şikayet Et
    Arsızlıkta yeni bir çığır olsa gerek
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Büyük ihtimal ile aracın lastiğini de bu indirmiştir.
    Cevapla
  • victory1453-x 5 yıl önce Şikayet Et
    İndirmedi,ine veya çivi ile patlattı.Onlar için zaman çok önemlidir.Hırsızlar zamanı en iyi kullanan arizona fareleridir.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Zekana hayran kaldım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR