Serdar Tuncer, imam hatipli öğrencilerle buluştu

Serdar Tuncer Sultanbeyliği Şehit Muhammed Fazlı Demir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen programda öğrencilerle buluştu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.03.2019 10:17 GÜNCELLEME 23.03.2019 10:17 GÜNCEL
Serdar Tuncer, imam hatipli öğrencilerle buluştu
Serdar Tuncer, imam hatipli öğrencilerle buluştu

Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen "Serdar Tuncer şiirlerle hasbihal" temalı Programa Okul Müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenciler katıldı.

Programda sahne alan şair ve yazar Serdar Tuncer hayatından kesitler aktarırken salonda duygulu anlar yaşandı.

Serdar Tuncer öncelikle bugünkü gençlerin kendilerini yetiştirmelerinin çok önemli olduğunu belirtti. Birçok şair, alim ve âriften bahseden Serdar Tuncer, ilim irfan sahibi üstadları sevmenin yanında onları tanımanın önemini vurguladı. Serdar Tuncer konuşmasına “Bir şeyin bilgisi kitaptan kendisi ona sahip olandan öğrenilir, Arif’in dizinin dibine çöküp irfan tohumları ekmeliyiz diyerek konuşmasını sürdürdü. Şair, sonrasında Fethi Gemuhluoğlu’nun oğluna 24 saatlik günde 25 saat okumalısın nasihatini öğrencilerle paylaşarak okumanın önemi üzerinde durdu.

 

Dava, fikir eylem adamı olarak Erdem Bayezit, Nuri Pakdil, Nurettin Topçu, Cahit Zarifoğlunun da içerisinde yer aldığı yedi güzel adamdan ve Necip Fazıl Kısakürek gibi birçok şair ve yazardan bahsetti ve bu üstadların okunmasını tavsiye etti. Abdülhakim Arvasi, Abdülaziz Bekkine gibi mana dünyamızın kahramanlarının duyuş, yaşayış ve hissedişlerini öğrencilerle paylaşan Serdar Tuncer öğrencilerin sorduğu sorulara da içtenlikle cevaplandırarak keyifli anlar yaşattı Şair ve yazarların yetişmesinde onları yetiştiren üstadlarının önemi üzerinde durdu.

 

Serdar Tuncer öğrencilerin isteği üzerine Necip Fazıl Kısakürek’in Zindandan Mehmed'e Mektup şiirini okudu. Okul Müdürü Fatih Keleş'in Serdar Tuncer'e teşekkür ederek hediye takdimi ile sona erdi. 

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Sümeyye Aydemir 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok keyif aldığımız harika bir programdı. Serdar Tuncer'e ve okulumuza çok teşekkür ederiz.
    Cevapla
  • Öğrenci 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu güzel sohbet için emeği geçen herkese teşekkür ederiz
    Cevapla
  • Esra ŞAHİNOĞLU 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu güzel sohbet için Serdar TUNCER 'e ve emeği geçen herkese teşekkürler
    Cevapla
  • Tuğba Varol 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu güzel söyleşisinden ötürü Serdar Tuncer abimize ve onunla bir araya gelmemize vesile olan herkese çok teşekkür ediyoruz.
    Cevapla
  • Öğrenci 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzeldi program emeği geçen herkese teşekkür ederiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR