Mevlüt Uysal, Hayal Fabrikası'nda dereceye girenleri ödüllendirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, ‘Hayal Fabrikası Kitap Yazma Yarışması’nda dereceye girenlere ödüllerini düzenlenen törenle verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.03.2019 13:54 GÜNCELLEME 24.03.2019 13:54 GÜNCEL
Mevlüt Uysal, Hayal Fabrikası'nda dereceye girenleri ödüllendirdi
Mevlüt Uysal, Hayal Fabrikası'nda dereceye girenleri ödüllendirdi

Ödül töreninde konuşan Başkan Uysal, ''Büyükçekmece’de yaşıyorsunuz. Ülkenizde ve ilçenizde beğenmediğiniz, eleştirdiğiniz bir şey varsa düzeltebilecek sizlersiniz'' dedi.

 

'Çocukları kitap yazmaya ve okumaya yönlendirmek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak' amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Yeşilay Büyükçekmece Şubesi'nin organize ettiği, ‘Hayal Fabrikası Kitap Yazma Yarışması’nda dereceye girenlere ödüllerini Başkan Mevlüt Uysal verdi. Büyükçekmece’de bir otelde düzenlenen törene Başkan Uysal’ın yanı sıra, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Büyükçekmece Yeşilay Şube Başkanı İhsan Yıldız ve çok sayıda velileri ile birlikte öğrenci katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan ödül töreninde konuşan Başkan Mevlüt Uysal, ''Ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz için hayal kurun. Hayal kurun ki ülkemiz gelecekte, bu günlerden daha güzel olsun'' dedi.

 

EĞİTİME VE GENÇLERE POZİTİF AYRIMCILIK

Görev yaptığı her yerde gençlere ve eğitime ‘Pozitif Ayrımcılık’ yaptığını belirten Uysal, ''Gençlerimize sahip çıkarsak ancak o zaman ülkemizin geleceğini garanti altına almış oluruz'' diye konuştu. 

Gençlere hayal kurmalarını ve bu hayallerini gerçekleştirmek için de mücadele etmeleri yönünde tavsiyelerde bulunan Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü. ''Bu Türkiye için önemli. Gelecekte, gördüğünüz bu koltukların hepsinde sizler oturacaksınız. Okulda öğretmen ve müdür olarak, yerel yönetimlerde belediye başkanı, kaymakam, vali olarak hep sizler olacaksınız. Unutmayın ki, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da sizler gibi öğrenciydi. Bunun için gençlerimiz için ne yaptıklarımız geleceğimize yapılmış bir yatırımdır. Bizler, eğitimle ve gençlerle ilgili yaptıklarımızda hep pozitif ayrımcılık yatık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Sizler Büyükçekmece’de yaşıyorsunuz. Ülkenizde ve ilçenizde beğenmediğiniz, eleştirdiğiniz bir şey varsa düzeltebilecek sizlersiniz. Ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz için hayal kurun. Hayal kurun ki ülkemiz gelecekte bu günlerden daha güzel olsun.''

YEŞİLAY’I TEBRİK EDİYORUM

Başkan Uysal Yeşilay’ın gençler için yaptığı projeleri de överek, “Yeşilay, geçmişte zararlı alışkanlıkla mücadele için kurulmuştu. Tüm alışkanlıkların tehlikeli olabileceği anlaşılınca, Yeşilay doğru alışkanlıkların neler olabileceği ve zararlı alışkanlıklarla mücadelenin yaygınlaştırılması için ciddi çalışmalar yapmaya başladı. Ben bu konuda Yeşilay’ı tebrik ediyorum” dedi.

ÖDÜLLERİ UYSAL VERDİ

‘Hayal Fabrikası Kitap Yazma Yarışması’nda 1.liği Atatürk Anadolu Lisesi’nden Nihan Demiriz, 2.liği Büyükçekmece Anadolu Lisesi’nden Aleyna Boraner, 3.lüğü de Şehit Batuhan Ergin Anadolu Lisesi’nden Rümeysa Demirok aldı. Birincinin laptop ve 3 bin, ikincinin laptop ve 2 bin, üçüncünün de laptop ve bin TL’lik ödüllerini Başkan Mevlüt Uysal verdi.

Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun da Başkan Mevlüt Uysal’a projeye verdiği destekten dolayı plaket sundu.

23 DEVLET LİSESİ KATILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Yeşilay Şubesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen proje ile, çocukları kitap yazmaya ve okumaya yönlendirmek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amaçlandı. Proje kapsamında, Büyükçekmece’de bulunan 23 devlet lisesine iç sayfaları boş olan kitaplar dağıtıldı. Öğrenciler, hayalleri doğrultusunda bu sayfaları doldurarak kitap yazdı.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI?

Yazılan bu kitaplar öğrencilerden toplanarak, okul yöneticileri ve ilgili öğretmenler tarafından oluşturulan komisyonlarda değerlendirilerek ilk 10 seçildi. Okul birincilerinin yazdığı kitaplar Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde değerlendirildi. Komisyon tarafından da ilçe birincisi, ikincisi ve üçüncüsü belirlendi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR