YSK 31 Mart yerel seçimlerde oy kullanmama cezası ne kadar kaç TL oldu?

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala farklı sebeplerden dolayı oy kullanamayacak olan vatandaşlar oy kullanmama cezasını merak ediyor. Peki 31 Mart seçimlerinde oy kullanmama cezası kaç TL oldu? Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan seçim ile ilgili bilinmesi gerekenler..

ABONE OL
GİRİŞ 31.03.2019 09:09 GÜNCELLEME 31.03.2019 09:10 GÜNCEL
YSK 31 Mart yerel seçimlerde oy kullanmama cezası ne kadar kaç TL oldu?
YSK 31 Mart yerel seçimlerde oy kullanmama cezası ne kadar kaç TL oldu?

Yerel seçime sayılı günler kaldı. YSK tarafından 31 Mart'ta düzenlenecek seçimde vatandaşlar buldukları il ve ilçelerdeki belediye başkanlarını seçmek için sandık başına gidecek. Her seçim olduğu gibi bu seçimde de farklı sebeplerden dolayı oy kullanmayan seçmenler olacak. Peki; Oy kullanmayana ceza var mı? 31 Mart seçimlerinde oy kullanmamanın cezası kaç lira ne kadar? 2019 yılı için oy kullanmamanın cezası nedir? İşte oy kullanmamanın, oy vermemenin cezası ile ilgili merak edilenler...

 

 

OY KULLANMAMA CEZASI NEDİR?

YSK’nın son açıkladığı veriye göre seçimlerde 59 milyon 391 bin 328 kişi oy kullanacak. Bir vatandaşın, seçme hakkını kullanması zorunludur, YSK tarafından oy kullanmanın gerçekleşmediği durumda cezai işlem uygulanmaktadır. Her bireyin vatandaşlık görevi olan oy kullanmanın kullanılmadığında cezası YSK tarafından belirlenir.

 

 

2019 SEÇİMDE OY KULLANMAMA CEZASI KAÇ TL?

YSK tarafından belirlenen seçimde oy kullanmamanın cezası önceki yıllardaki uygulamalara bakıldığında cezanın çok yüksek olmayacağı ve 22 TL civarında bir ücretin yeniden uygulanacağını işaret ediyor. ancak bu ücreti daha önceki seçimlerde tahsil etmek için devletin herhangi bir çalışma yapmadığını da belirtmek gerekiyor. 

CEZA NASIL ÖDENİR?

Oy kullanma cezası ile ilgili tebligat elinize ulaştığı zaman ödeme yöntemleri bu pusula üzerinde yer alacaktır. Maliye Bakanlığı, PTT gibi kurumlar bu cezanın ödemesinin yapılacağı esas yerlerdir.

YORUMLAR 1
  • Turgay 5 yıl önce Şikayet Et
    Cok sacma oy kuölanmak zorunlu olmasi utanc verici
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR