Nevşin Mengü başörtüsü takan spikerlerden rahatsız oldu

Nevşin Mengü, Yeni Zelanda'da Müslümanlara yönelik saldırıyı kınamak için başlarını örten spikerlerin, 'hayatlarını bir nebze özgür soluk alabilmeye adamışları' kırdığını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2019 23:28 GÜNCELLEME 27.03.2019 03:32 GÜNCEL
Nevşin Mengü başörtüsü takan spikerlerden rahatsız oldu
Nevşin Mengü başörtüsü takan spikerlerden rahatsız oldu

Yeni Zelanda'da camiye yapılan silahlı saldırı sonucu 50 Müslümanın hayatını kaybettiği korkunç olay sonrası, tüm ülke kenetlenerek destek vermişti.

 

Hatta Yeni Zelanda'da çeşitli mesleklerden ve halktan kadınlar, Müslümanlarla dayanışma içinde olduklarını göstermek için başörtüsü de takmıştı.

"ATEİSTLER KIRILIYOR"

 

Bu sembolik dayanışmadan rahatsız olan biri var, o da Nevşin Mengü. Bugün Birgün'deki köşesinden, Yeni Zelandalılar'ın, Müslümanlarla dayanışma gösterirken ateistleri kırdığını yazdı.

NEVŞİN MENGÜ'NÜN O YAZISI

“Başörtüsüyle Yeni Zelanda devlet televizyonu ekranında boy gösteren spikerler, bir tarafın gururunu okşarken, bir tarafı da kırabiliyor. Suudi Arabistan, İran gibi İslamcı diktatörlüklerde kadınlar zorla kapatılıyor. Daha geçtiğimiz gün İran’da iki genç kadın, başlarını örtmeden sokağa çıkarak eylem yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı. Bu insanlara devleti yıkmaya çalışıyorlar muamelesi yapılıyor. Yeni Zelanda için ta oralardan buraları anlamak zor elbet. Ama bazı ‘jestler’, hayatlarını bir nebze özgür soluk alabilmeye adamışları kırıyor.”

(Nevşin Mengü'nün, İran'da muhabirlik yaptığı dönemden fotoğraf)

(Nevşin Mengü'nün, İran'da muhabirlik yaptığı dönemden fotoğraf)

YORUMLAR 75 TÜMÜ
  • oraloğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: dini islam düşmanı olmayın. sonra çok ama çok üzülürsünüz. benden söylemesi. müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
  • oraloğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: iran da ikende ,, ayette zikredilen ,zaten açık kapalıymışsın. kendini kapalı mı zan ediyordun yoksa. müşahade yakin ehli.....
    Cevapla
  • Yavuz Turan 5 yıl önce Şikayet Et
    1.Bir taraftan örtünmemek isteyenler için gösterilen özgürlük mücadelesi,bir taraftan örtünmek isteyenlere karşı negatif tutum. 2.'Jest' samimiyetsizlik içeren bir ifadedir.Bahsi geçen örtünme fiilini gerçekleştirenler bu ifadeye karşı yasal haklarını kullanmalıdırlar. 3.İslam ve diktatörlük kelimelerinin birlikte kullanılması, hatibine karşı yasal işlem başlatmaya yeterli bir ifadedir. 4.Her devlet şahsına münhasırdır.Devletlerin yasama yürütme ve yargı konusunda hiçbir kuruma bağımlılığı veya sorumluluğu yoktur, meğer ki uluslararası hukuku müdaheleye zorlayacak başka bir durum olmasın. 5.şu hanıma trt de vs bir iş verselerdi de beni bu kadar uğraştırmasalardı.
    Cevapla
  • sosyolog 5 yıl önce Şikayet Et
    Zelandadaki ataistler inançsızdır her inanca aynı mesafeyle yaklaşır. Türkiyedeki ataistler doğrudan doğruya islam düşmanı
    Cevapla
  • soner 5 yıl önce Şikayet Et
    inşallah ALLAH seninde kalbine iman yerleştirir.nice ALLAH islam düşmanı müslüman olmadımı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR