Türkiye'nin gözü bu davada! Yeni gelişme

Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin dosya 82 milyonun meselesi oldu. Kamuoyu, soru işaretleri ve çelişkilerle dolu olayın hakkaniyetle soruşturulmasını beklerken umutlandıran gelişme yaşandı. Acılı babanın ‘Kızıma araba çarptı’ iddiası gözardı edilmişken Adalet Bakanı ‘Her ihtimal inceleniyor’ dedi. Giresun Barosu da davaya müdahil oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2019 10:13 GÜNCELLEME 28.03.2019 10:17 GÜNCEL
Türkiye'nin gözü bu davada! Yeni gelişme
Türkiye'nin gözü bu davada! Yeni gelişme

Giresun’da ‘intihar’ etti denilen Rabia Naz Vatan’ın ölüm nedeni tartışma konusu oldu. Şüpheli ölümde, baba Şaban Vatan, 11 yaşındaki kızına Eynesil Belediye başkanının yeğeninin aracıyla çarptığını ileri sürerek, kazanın üstünün kapatılmaya çalışıldığını söyledi. Baba Vatan, kızının binadan atladığı iddialarını da reddederek, yapılan keşifte böyle bir durumun söz konusu olamayacağının kanıtlandığını kaydetti.

 

 

İlk olarak Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Rabia Naz'ın ölümündeki trafik kazası iddiasının bulgularla doğrulanamadığını ancak soruşturmanın titizlikle devam ettiğini açıkladı. 

Öte yandan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de twitter hesabından Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yazılı açıklamasını yer verdiği bir notla paylaştı. Gül, paylaşımında ''Rabia Naz hakkında Giresun Başsavcılığı, soruşturmayı titizlikle yürüterek her ihtimali değerlendiriyor.  Süreci biz de yakından takip ediyoruz. Olayı aydınlatacak olan yegane merci savcılık makamıdır, güveniyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

 

 

Giresun Baro Başkanı Soner Karademir de, soruşturma hakkında açıklama yaptı. Rabia Naz’ın ölümü ile ilgili basında çıkan haberler üzerine Giresun Barosunca ilk günden itibaren konunun titizlikle takip edildiğini kaydeden Karademir, ''İddialar Baromuzca resen gündemimize alınarak 25 Şubat 2019’da yönetim kurulunca dosyaya müdahil olmaya karar verilip Çocuk Hakları Danışma ve Uygulama Komisyonumuz görevlendirilmiş, Görele Cumhuriyet Başsavcılığında bu doğrultuda gerekli tüm yasal müracaatlar yapılarak süreç başlatılmıştır” ifadesini kullandı.  Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da, bazı siyasilerin olayı örtbas çabalarına girdiği iddialarını dile getirdi: “Rabia Naz olayında intihar süsü verenlerin iddiaları adli tıp raporu ile çürütüldü ve intihar değil bilakis trafik kazası olduğu anlaşıldı. İddia o ki yaşanan elim hadisenin örtbas edilmesi için bizzat Nurettin Canikli devreye giriyor. Bu durum ülkede adaletin ne derecede acınası bir halde olduğunu gösteriyor.'' 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Gül 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah sabır versin varya aile perişan halde
    Cevapla
  • Rabia 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey adalet nerdesin
    Cevapla
  • İtiraf edin 4 yıl önce Şikayet Et
    Kim yapmışsa gitsin anlatsın.vicdanı varsa.ailesine zulüm etmesin.
    Cevapla
  • Evi 5 yıl önce Şikayet Et
    Kimsenin hatasını savunmayın yaptıysa cezasını çeksin kazaraysa da ona göre ceza verilir
    Cevapla
  • Hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu meseleyi çözün artık çok uzadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR