1 Nisan 2019'da memurlar çalışacak mı, tatil mi olacak? Açıklama geldi!

31 mart 2019 tarihinde ülkemiz genelindeki seçmenlerin yerel seçimler için oy kullanacak olması nedeniyle ertesi gün tatil olup olmayacağı konusu gündeme taşındı. YSK (Yüksek Seçim Kurulu) tarafından düzenlenen seçimle beraber ağırlıklı olarak sorgulamaya alınan 1 Nisan'da memurlar çalışacak mı, tatil mi yapacaklar?

ABONE OL
GİRİŞ 01.04.2019 09:24 GÜNCELLEME 01.04.2019 09:24 GÜNCEL
1 Nisan 2019'da memurlar çalışacak mı, tatil mi olacak? Açıklama geldi!
1 Nisan 2019'da memurlar çalışacak mı, tatil mi olacak? Açıklama geldi!

Ülkemizdeki milyonlarca seçmen, 31 Mart 2019 tarihi itibariyle kayıtlı olduğu sandığa gidip oy kullanma görevini tamamlayarak bulundukları il & ilçenin belediye başkanının kim olacağını belirleyecek. Vatandaşların oy verme süreciyle beraber görevliler tarafından oy sayım işlemlerinin de gece geç saatlere dek sürecek olması üzerine MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından okulların bir günlük tatil edileceğini açıklamasıyla birlikte gözler memurların da tatil yapıp yapmayacağı konusuna çevrildi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bünyesinde gerçekleştirilen yerel seçimle birlikte kapsamlı bir şekilde araştırılan bir konu haline gelen 1 Nisan'da memurlar çalışacak mı, tatil mi yapacaklar?

 

 

Bilindiği üzere Türkiye'deki gerek özel gerekse devlet okullarında düzenlenen 31 Mart 2019 yerel seçimleri ile beraber vatandaşlar 08:00 ve 17:00 saatleri arasında oy kullanma görevini yerini yerine getirdikten sonra saatler boyu sürecek oy sayım süreci başlayacak. Oy sayım sürecinin gece saatlerine kadar devam edecek olmanın yanı sıra kimi okullarda da sabaha değin sürebilmektedir. Bu sebepten ötürü MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) resmi açıklamada bulunarak ülkemiz genelindeki bütün okulların 1 Nisan tarihinde tatil edileceği belirtilmişti.

1 NİSAN'DA MEMURLAR ÇALIŞACAK MI, TATİL Mİ YAPACAKLAR?

 

 

MEB'in yaptığı duyuru üzerine memurların da 1 Nisan 2019'da tatil yapıp yapmayacağı konusu internet platformunda etraflıca sorgulanmaya başlanmıştı. Ancak alınan karar neticesinde tatil kararı memurları etkilemeyecek, yani memurlar ve diğer kamu çalışanları 1 Nisan tarihinde çalışacaklar...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR