Peş peşe itirazlar geldi! Süreç nasıl işleyecek?

31 Mart yerel seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı yarışında Cumhur İttifakı ile Millet İttfakı adayları arasındaki az oy farkı sonrasında AK Parti Ankara ve İstanbul'da sonuçlara itiraz edeceğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.04.2019 14:23 GÜNCELLEME 02.04.2019 14:24 GÜNCEL
Peş peşe itirazlar geldi! Süreç nasıl işleyecek?
Peş peşe itirazlar geldi! Süreç nasıl işleyecek?

31 Mart yerel seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre, İstanbul ve Ankara’da Millet İttifakı adayları, Cumhur İttifakı adaylarının önünde yarışı bitirdi. AK Parti iki metropol şehirde sonuçlara itiraz edeceğini bildirdi. Peki bundan sonra süreç nasıl işleyecek.

 

 

İLÇE SEÇİM KURULUNA İTİRAZ

Siyasi partiler ilk olarak ilçe seçim kurullarına itirazda bulunacak. İlçe seçim kurulları bu itirazları bugün 15.00’e kadar alacak.

 

 

İLÇEDE İKİ GÜN İÇİNDE KARAR

İlçe seçim kurulları yapılan itirazları 3-4 Nisan tarihlerinde karara bağlayacak. Bu kararlara karşı siyasi partiler itirazlarını 5 Nisan’a kadar il seçim kurullarına yapacak.

SONRA İL SEÇİM KURULLARI

İkinci değerlendirme mercii olan il seçim kurulları da itirazları yine iki gün içerisinde yani 6-7 Nisan tarihlerinde sonuçlandıracak.

EN KRİTİK AŞAMA YSK

İtirazda üçüncü ve önemli aşama ise Yüksek Seçim Kurulu aşaması olacak. İl seçim kurullarının kararlarına 3 gün içinde yani 8-9-10 Nisan tarihleri arasında YSK'ya itiraz edilebilecek.

YSK bu itirazları yine üç gün içerisinde yani 11-12-13 Nisan tarihleri arasında karar altına alacak.

MAZBATALAR NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Bu 12 günlük sürecin ardından İstanbul başta olmak üzere tartışmalı yerlerde durum büyük oranda netleşmiş olacak. Ancak yeni seçilen belediye başkanları il ve ilçe seçim kurullarının sakınca bulmaması halinde bu sürenin sonunu beklemeden mazbatalarını alabilecek.

YSK’nın kesin seçim sonuçlarını ise yaklaşık 1 ay gibi bir sürenin sonunda ilan etmesi bekleniyor.

KAYNAK : HABERTÜRK
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • C.Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu seçimlerde kesin Fetö parmağı var! çünkü hemen hemen her sadıkda sistematik oy hırsızlığı yapılmış!! Amerika bile dışardan seçimler normal diye açıklama yapıyorsa kesin bir şaibe var! Seçimler iptal edilsin! çünkü Biz Aile olarak Binali Yıldırıma 5 oy verdiğimiz sandıkda nasıl 1 oy çıkıyor!!?
    Cevapla
  • anadolu 5 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı için seçim iptal olsun. Bunun için ne gerekiyorsa yapılsın....
    Cevapla
  • Gazi 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Belediye Başkanlığını YSK çocuk oyuncağı olarak görmüyorsa, "il ve ilçe seçim kurullarının sakınca" hali dikkate alınarak, talep edilen miktar Belediye Başkanını değiştirecek kadar önemliyse, mazbatalar sonuçlar kesinleştiğinde verilmeli.
    Cevapla
  • Merkez 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu işte bana öyle geliyor ki fetöcülerin parmağı var çünkü sayım lisesi normal ama birleştirme tutanağında sinsi plan devreye giriyor kaydırma yapılarak istenilen sonuç alınıyor bu tabii onların planı elbette Rabb'imizin de bir planı vardır....
    Cevapla
  • zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    yanlış yazılan 450 oy kadıköyde chp geçti ya itiraz edilenlerdede aynı durum olursa
    Cevapla
  • C.Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Oy,lar Sistematik bir şekilde Chp,ye geçirilmiş!!?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR