YSK karar verdi! Ankara seçimiyle ilgili yeni gelişme...

AK Parti'nin itirazıyla Ankara'nın 10 ilçesinde geçersiz oylar, Polatlı'da da kullanılan oyların tamamının yeniden sayılmasına karar verildi. Oyların sayımına başlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.04.2019 17:46 GÜNCELLEME 03.04.2019 19:10 GÜNCEL
YSK karar verdi! Ankara seçimiyle ilgili yeni gelişme...
YSK karar verdi! Ankara seçimiyle ilgili yeni gelişme...

AK Parti Ankara İl Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, resmi olmayan sonuçlara göre, Millet İttifakı'nın desteklediği CHP'li Mansur Yavaş'ın, Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini önde tamamlaması ardından İlçe Seçim Kurullarına başvurarak itirazda bulundu.

10 İLÇEDE GEÇERSİZ OYLAR, 1 İLÇEDE OYLARIN TAMAMI YENİDEN SAYILACAK

İtirazın değerlendirilmesi sonucunda 10 ilçede geçersiz oyların, 1 ilçede ise tüm oyların yeniden sayılması kararlaştırıldı. Buna göre; Çubuk, Pursaklar, Altındağ, Gölbaşı, Şereflikoçhisar, Keçiören, Sincan, Bala, Çankaya ve Çamlıdere'de, büyükşehir belediyesi seçimi için geçersiz sayılan oyların, Polatlı'da da yine büyükşehir belediyesi için verilen bütün oyların tekrar sayımına başlandı.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, dün itiraz başvurusunu yaparken, "3 bin 217 sandıkta usulsüzlük tespit ettik. Bu da sandıkların neredeyse üçte birine tekabül ediyor. Büyükşehirdeki oyların tümüne itiraz ettik" demişti.

 

 

YURT GENELİNDE 21 İLDE OYLAR YENİDEN SAYILACAK

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından 46 ilde bazı sandık sonuçlarına itirazda bulunuldu.

AK Parti, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Siirt, Denizli, Adıyaman, Samsun, Yalova, Erzurum, Kırklareli, Adana, Aydın, Ardahan, Antalya , Osmaniye, Sivas, Rize, Artvin, Van, Ağrı ve Karaman'daki bazı sandıklardaki sonuçlara itiraz etti.

MHP, Iğdır, Yozgat, Kırşehir, Kars, Adana, Aydın, Mersin, Aksaray , Malatya Osmaniye ve Kırklareli olmak üzere 11 ilde, CHP ise İstanbul, Ankara, İzmir, Edirne, Bursa, Eskişehir, Adana, Mersin, Malatya, Giresun, Artvin'de itiraz başvurusu yaptı.

İYİ Parti de Ankara, Denizli Uşak, Mersin, Hatay, Aydın, Kırıkkale, Manisa'da sonuçlara itiraz etti.

Büyük Birlik Partisi Konya, Malatya, Yozgat, Eskişehir, Gaziantep, Tokat, Gümüşhane, Niğde , Elazığ, Kayseri, Şırnak'ta, HDP, Şanlıurfa ve Mersin'de, Saadet Partisi de Kütahya'da itiraz başvurularını seçim kurullarına iletti.

Seçim kurulları bazı itirazları karara bağladı.

YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben anlamıyorum bu sonuçları sisteme giren kişi ysk memuru değil mi. memurlara da sandık paylaştırılmıyor mu .neden kimseye bunun hesabı sorulmuyor. başka dümenler dönüyor.günlerdir sayılıyor sadece geçersiz oylar.bütün oyların sayımı iki saatte biterken geçersizlerin sayımı günleri buldu. Kim zaman kazanma hesabı yapıyorsa.Milletle alay ediyorsa Allah a havale ediyorum. En büyük vekildir.
    Cevapla
  • bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar büyük bir usulsüzlük, maddi hata, hırsızlık varsa tamamen yeniden sayılmalıdır. hatta diğer şehirlere de güvenemeyiz.
    Cevapla
  • SELAMİ UÇAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence de iyi yada kötü seçimlerin yenilenmesi gerekmektedir. Veri girişini yapan kişilerin de mit tarafından güvenlik sorgulamalarının yapılması gerekir.
    Cevapla
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra ister bir oy ile ister 100bin oyla seçilsin CHP. Hırsızlık ispatlanmıştır. Başa gelirken hırsızlık ile gelenler tescilli mesleğini sürdürecektir. Beylikdüzü'nde ben yaptım dediği yaşam vadisi%85 i tamamlanmış bir proje idi. Dahası kullanım açılışı yapılmış halk kullanıyordu. %10 bir peyzajı tamamlayıp ben yaptım diye projeyi kendi üstüne yazıverdi. Ne enteresandır seçimde de oylar üzerine yazılıverdi. Tescilli işte tescilli.
    Cevapla
  • Osmanlı Tokadı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ankara baştan sona şaibedir. 25 ilçenin 22 ilçesini al ama gel büyükşehiri kaybet .. tam Ali Cengiz oyunu.. Artık milletin iradesini hırsızlıkla değiştirmeye çalışıyorlar. ON MİNUTE...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR