2 polisimiz şehit düşmüştü! Diyarbakır'da sıcak gelişme

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, 30 Ağustos 2015'te PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen ve 2 polisin şehit düştüğü saldırıya ilişkin 14 şüpheli gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.04.2019 13:53 GÜNCELLEME 05.04.2019 14:28 GÜNCEL
2 polisimiz şehit düşmüştü! Diyarbakır'da sıcak gelişme
2 polisimiz şehit düşmüştü! Diyarbakır'da sıcak gelişme

30 Ağustos 2015'te merkez Kayapınar ilçesi Peyas  Mahallesi Selahattin Eyyubi Bulvarı ile Kayapınar Caddesi kesişiminde görevli  trafik ekibine PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen ve araç içerisinde bulunan  polis memurları Ahmet Gılıç ve İlker Narin'in şehit edildiği saldırıya ilişkin  başlatılan çalışmalar ve elde edilen deliller doğrultusunda tespit edilen  şüphelilere yönelik bugün Diyarbakır merkezli İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı  operasyon düzenlendi.

 

 

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince  gerçekleştirilen operasyonda, hakkında yakalama kararı çıkarılan 17 şüpheliden,  saldırının planlayıcısı olan D.F. ve İ.F,  saldırıyı gerçekleştiren ve halen  kırsalda olan terör örgütü PKK üyesi Ali Güzel adlı terörist ile irtibatlı olan,  olay günü söz konusu teröriste silah temin eden ve aynı zamanda olay yerinde  gözcülük yapan M.E, A.T, H.T, R.K, Ö.L, M.G, G.K, B.N, H.B, M.B. ve A.E. ile  saldırıdan sonra terörist Güzel'i il merkezinden kaçıran M.C.B. yakalandı.

Diğer 3 zanlının ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.

 

 

Operasyonda yapılan aramalarda ise 500 gram jel halinde patlayıcı,  ruhsatsız tabanca, boş şarjör, 2 ruhsatsız av tüfeği, 17 av tüfeği fişeği ve çok  sayıda dijital materyal ele geçirildi. 

YORUMLAR 5
  • Suat 5 yıl önce Şikayet Et
    Katli vaciptir, hepsinin idam edilmesi ailelerininde cezaevine(zindan güneş yüzü görmeden) tıkılması lazım
    Cevapla
  • Yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Niye canlı yakalıyorsunuz Sıkın kafalarına çatışmada ölü ele geçirildiler okadar
    Cevapla
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    İdammmmmmmmmm
    Cevapla
  • Müşteki 5 yıl önce Şikayet Et
    Hainlerin hepsini asmaktan başkası boş. yakalayan ekibin ellerine sağlık.
    Cevapla
  • ali san 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi besleyin. İlk celsede tutuksuz yargılanmak üzere...bırakın... Chp'nin ortaklarına kötü muamele olmasın. Avrupalılar ve laiko cemaat kızar sonra...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR