Alçak sözlerinin arkasındaki Türkiye oyunu! Temelli duyurdu, İsrail...

Haber7.com yazarı Taha Dağlı, HDP'nin eş başkanı Sezai Temelli'nin "vaat edilmiş topraklar" sözlerinin hemen ardından siyonistlerin çizip paylaştığı haritanın arkasındaki oyunu "HDP duyurdu İsrail haritasını çizdi" adlı bir köşe yazısıyla kaleme aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.04.2019 09:37 GÜNCELLEME 08.04.2019 09:39 GÜNCEL
Alçak sözlerinin arkasındaki Türkiye oyunu! Temelli duyurdu, İsrail...
Alçak sözlerinin arkasındaki Türkiye oyunu! Temelli duyurdu, İsrail...

İşte Taha Dağlı'nın o yazısı;

HDP eş başkanı Sezai Temelli, Türkiye'nin güneydoğusu için "buralar vaat edilmiş topraklar, Musa bütün ömrünü bu toprakları aramak için geçirdi" diye bir laf etti.

Peki Temelli "vaat edilmiş topraklar" meselesine neden girdi, o cümleler konuşması sırasında öylesine verilmiş bir örnek mi yoksa bir mesaj mıydı? Zira Temelli'nin vaat edilmiş topraklarına İsrailliler hemen bir harita konduruverdi bile.

 

 

"Vaat edilmiş topraklar" İsrail'in Filistin'i işgal ederken kullandığı Siyonist bir motta. Filistin ile yetinilmiyor bu Siyonist projenin içerisinde Suriye de var Irak da var Türkiye de var.

Hatırlayın 25 Eylül 2017’de Irak'ın kuzeyindeki korsan referandumun en büyük destekçisi İsrail ve Siyonistler olmuştu.

 

 

O referandumla Kürt devleti kurulsa İsrail, vaat edilmiş topraklarından birine daha ulaşmış olacaktı.

6 Aralık 2017'de Kudüs'ün İsrail’in başkenti olarak tanınması, ardından İsraillilerin çıkardığı Yahudi ulus devleti yasası, sonrasında Suriye'ye bağlı Golan'ın İsrail haritasına dahil edilmesi ve son olarak İsrail Başbakanı Netanyahu'nun yarınki seçim öncesi "Batı Şeria’yı ilhak edeceğiz" vaadi Büyük İsrail projesinin adım adım ilerlediğini gösteriyor.

Onlar Filistin ve çevresini ABD ile birlikte hal edebiliyorlar asıl meseleleri ise Suriye'nin kuzey batısı ile Türkiye'nin güney doğusu.

İşte tam bu dönemeçte PKK terör örgütünün siyasi ayağı HDP'nin en tepesindeki şshıs olan Sezai Temelli güneydoğumuzu "vaat edilmiş topraklar" diye birilerine pazarlamaya kalkıyor.

"Pazarlama" diyorum çünkü Temelli'nin o mesajına İsrail'den anında karşılık geldi.

Sıkı bir Siyonist olan akademisyen Edy Cohen, Temelli'nin sözlerini "Kürt lider Kürt topraklarının Türkiye'den ayrılacağını söyledi" diyerek duyurdu.

Ardından da HDP'li Sezai Temelli'nin vaat edilmiş topraklar mesajına "Türkiye'nin güneydoğusunu sözde Kürt devleti olarak gösteren bir işgal haritası paylaşıp, "az kaldı" ifadesini kullandı.

Yani PKK-HDP'nin "vaat edilmiş topraklar" diye bahsettiği güneydoğumuza İsrailli Siyonistler hemen bir harita yapıştırıp, "yakında kurulacak" mesajı verdi.

Netanyahu'nun en büyük amacı Siyonist hayali olan sözde devleti vaat edilmiş topraklar üzerinde kurmak. PKK terör örgütü bu projede İsrail için çok hayati bir görev üstleniyor. Dertleri asla Kürtlere devlet falan kurmak değil PKK terör örgütünün başında olduğu kendi kontrollerindeki topraklardan bahsediyorlar.

Bu nedenle Netanyahu sık sık Türkiye'yi "Kürtlere katliam yapıyor" yalanıyla suçlamaya kalkıyor, Başkan Erdoğan'ı ve Türk askerini Suriye'de "işgalci" olarak tanımlıyor.

İsrail Başbakanının söylediği yalanların aynısı HDP eş başkanı Sezai Temelli'de de var. Temelli daha önce Türk askerinin Suriye'de Kürtleri katlettiğini öne sürmüş, Afrin'deki PKK teröristlerine yönelik Zeytin Dalı operasyonuna "işgal" demişti.

İsrail'in Filistin'deki işgal ve saldırılarına dünyada tek tepki veren güç Türkiye. Bu nedenle İsrailliler işgal ve saldırılarını meşrulaştırmak için sık sık Filistinlilerle PKK teröristlerini benzeştiren söylemlere başvurur.

"Türkiye bize kızıyor ama kendisi de Kürtlere aynısını yapıyor' şeklinde üretilen bir tezviratı dolaşıma sokarlar.

İsrail bu yalan söylemi tek başına kullanmıyor. Mesele PKK olunca Sezai Temelli'nin bir kez daha Netanyahu ile aynı ortak paydada buluşup, aynı tezi savunduklarını görüyoruz.

Temelli geçtiğimiz yılki Afrin operasyonu sırasında "Türkiye Afrin'de işgalci" dedikten sonra "Erdoğan işgalci değiliz diyor ama İsrail de bunu söylüyor" diye bir söz sarf etmişti.

Yani Temelli'ye göre Türkiye Afrin'de işgalci değilse İsrail de Filistin’de işgalci değilmiş.

Neden çünkü Filistin de Suriye de Irak da Türkiye de İsrail'e vaat edilmiş topraklar, insan hiç kutsal kitabında doğuştan olarak kendisine hak verilen topraklarda işgalci olur muymuş hiç?

Sezai Bey'in derdi işte tam da bunları anlatmak.

Oysa İsrail Filistinlilerin tapulu arazilerini gasp edip, o insanları katlederek bir terör devleti kuruyor, PKK ise Türkiye'de masum insanlara terör saldırısı düzenleyip, bizim devletimizin topraklarını işgal etmeye kalkıyor.

Yani bu bağlamda illa bir benzetme yapılacaksa PKK terör örgütünün karşılığı İsrail'in ta kendisidir, Filistinliler asla olamaz.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 223 TÜMÜ
  • mustafa 38 4 yıl önce Şikayet Et
    bu alçağın tipi ağlama duvarında ağlayan yahudilerle aynı tıpa tıp benzer bunun eceli gelmiş olmalıki fazla havluyor
    Cevapla
  • ULU BİLGE 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler in gargan ağacı arkasına saklanma zamanı geldi artık Türkiye de ki yahudi uzantılarının da kellesi gövdesine ağır gelmeye başladı
    Cevapla
  • recep 4 yıl önce Şikayet Et
    konsolsluk lar billmeliki türkler dünyayi kusatmistir
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Savaşa gidiyoruz. Güzel.. Haçlı ile HİLAL'in savaşı.
    Cevapla
  • hamit. 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ajani daha ne kadar besleyeceğiz.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ajanın derhal sınırdışı edilmesi ya da hapsedilmesi gerekiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR