Eski ÖSYM Başkanı gözaltına alındı

Ankara Başsdavcılığı tarafından yürütülen operasyonda eski ÖSYM Başkanı Ali Demir de gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.04.2019 13:50 GÜNCELLEME 08.04.2019 14:33 GÜNCEL
Eski ÖSYM Başkanı gözaltına alındı
Eski ÖSYM Başkanı gözaltına alındı

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Ankara merkezli 7 ilde yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, aralarında eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in de bulunduğu 21 şüpheli gözaltına alındı.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma çerçevesinde 34 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. 

Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ankara merkezli İstanbul, Adana, Eskişehir, İzmir, Nevşehir ve Trabzon'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

 

Eski ÖSYM Başkanı Demir, Bursa Kestel'de Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil firmasında, diğer 20 kişi farklı adreslerde gözaltına alındı. Yakalananların 6'sının ÖSYM Başkanlığında, birinin de Milli Eğitim Bakanlığında bilişim personeli, uzman ve tekniker olarak görev yaptığı belirtildi.

9'UNDA BYLOCK TESPİT EDİLDİ

Gözaltına alınanların 9'unda ByLock tespit edildi. Yapılan incelemede şüphelilerin bir kısmının ankesörlü telefonlardan ardışık ve periyodik olarak değişik tarihlerde örgüt yetkilileri tarafından arandıkları tespit edildi.

Halen firarda olan 13 şüphelinin yakalanmasına çalışılıyor.

YORUMLAR 90 TÜMÜ
  • TÜRKİYE'M 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunları bu göreve atanmaları için teklif edenleri de sorguya alacaksınız. Bizim çocuklarımıza yapılan haksızlıkların hesabını vereceksiniz. Bu dünyada da öbür dünyada da iki elimiz yakanızda olacak hakkımızı helal etmiyoruz. Hainlere
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    günaydıın, açık ve seçik onca sınav suistimaline, soru çalınmasına ve haksız puanlamalara karşılık istifa etmeyip yıllarca makamını korudu bu fetö uşağı
    Cevapla
  • İhbar: 5 yıl önce Şikayet Et
    Paralelin üniveristesi olan Şifa Hstahanesi'nde, son yıllarda her 3 kişiden biri doçent/yardımcı doçent olmuştu. İngilizce form dolduramayan İ.K., ÜDS'den 85 puan alıp doçent oldu. Sonra Şifa kapandı, adam 6 ay içinde devlet kadrosuna geçip, yine İzmir'e atandı. Neyle uğraşıyoruz ki biz?
    Cevapla
  • Ohooo? 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne? Bu adam içerde değil miydi? İyi ki kaçmamış.
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    kpss sorularını ösym hazırlıyordu fetöde burdan temin ediyordu bazı üniversite sınavlarında çıkan sorularııda fetönün almadığı ne malum aradan 5-6 yıl geçti sınav sorularını çaldığı belirlendi bu ÖSYM başkanı neden tutuklanmadı geç kalınmış ülke çalkalandı yer yerinden oynadı şimdi yakalanmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR