Cinsel istismar davası sanığına 25 yıl hapis cezası

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 12 yaşındaki bir kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanığın 25 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi

ABONE OL
GİRİŞ 25.04.2019 17:15 GÜNCELLEME 25.04.2019 17:15 GÜNCEL
Cinsel istismar davası sanığına 25 yıl hapis cezası
Cinsel istismar davası sanığına 25 yıl hapis cezası

Adana'nın Pozantı ilçesinde 12 yaşındaki bir kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Mersin'in Tarsus ilçesinde yargılanan sanık M.D, 25 yıl hapse mahkum edildi.

 

 

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuksuz yargılanan sanık M.D. gelmezken, mağdur ile ailesi ve taraf avukatları katıldı.

Ailenin ve taraf avukatlarının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Heyet, sanığı "nitelikli cinsel istismar" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıp, mevcut durumunun devamına karar verdi.

 

 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, mahkemenin verdiği 25 yıllık hapis cezasını olumlu karşıladıklarını ancak tutuklama kararının çıkmamasının vicdanlarda sıkıntı yarattığını belirterek, bir üst mahkemeye itirazda bulunacaklarını söyledi.

Duruşmayı CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile çok sayıda avukat da takip etti.

Bu arada, adliye çevresinde toplanan çok sayıda kadın da olayı protesto etti.

Adana'nın Pozantı ilçesinde 4 yıl önce 12 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen M.D, tutuklanmıştı. Sanık, yargılama safhasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    25 yıl verildiğine göre demek ki suçu sabitmiş. Neden tutuksuz yargılandı 4 yıl boyunca? Ayrıca vicdanlara hitap etmiyor bu cezalar, İdam istiyoruz İdam.
    Cevapla
  • deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    bu cezalar parası olanlarada işlemeli..
    Cevapla
  • omer 4 yıl önce Şikayet Et
    hiçte ağır bir ceza değil 10 yıla kalmaz çıkar
    Cevapla
  • kanuni. 4 yıl önce Şikayet Et
    asın niye besliyosunuz
    Cevapla
  • Nazlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Hala yıl veriliyor bu canilere ömür boyu olsa ne yazar caydırıcılığı olmadıktan sonra hadım felan değil direk idam kararı veren hakim kendini o cocuğun yerine yada ailesinin yerine koyabiliyormu değil aynı şeyi yaşamak hemen evlerden uzak demekle yetiniyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR