CHP ve HDP'den işçilere istifa baskısı

Çalışanları sendika değiştirmeye zorlayan CHP ve HDP’li belediyeler protesto edildi. 4 bin 910 üyelerinin istifa ettirildiğini açıklayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu emek hırsızlığının, baskının, şantajın hesabını sorarız. Yargıda da, meydanda da sorarız” dedi. Hak-İş Mardin İl Başkanı Eşref Cihan 40 üyelerinin tehditle istifa ettirildiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2019 07:32 GÜNCELLEME 27.04.2019 07:34 GÜNCEL
CHP ve HDP'den işçilere istifa baskısı
CHP ve HDP'den işçilere istifa baskısı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın da aralarında bulunduğu grup, Antalya’da Muratpaşa Camii önünde toplanarak sloganlarla Antalya Büyükşehir Belediyesine yürüdü. Grup adına konuşan Yalçın, milletin emanet ettiği iradenin baskı aracına dönüştüğünü söyledi. Belediyenin gücü kullanılarak çalışanların sendikadan istifaya zorlandığını belirten Yalçın, seçimlerden sonra baskı ve tehdit ile 4 bin 910 üyelerinin istifa ettirildiğini söyledi.

 

 

CHP EMEK KATİLİ ÇIKTI

Üyelerine karşı baskı ve psikolojik şiddet ve tehdidin devam ettiğini dile getiren Yalçın, üyelere ekmekleri üzerinden şantaj yapıldığını, kendilerine "emek örgütü" diyenlerin ne emeğe ne de ekmeğe saygılarının olduğunu söyledi. Yalçın, "Meydanlarda 'Martın sonu bahar' diyenlerin ilk icraatı emekçinin yazını kışa çevirmek oldu. Kendilerine adalet havarisi' diyenler meğer emek ve adalet katiliymiş. Bu emek hırsızlığının, baskının, şantajın hesabını sorarız. Yargıda da, meydanda da sorarız" dedi.

 

 

Yalçın'ın konuşmasının ardından Memur-Sen üyeleri, "Özgürlüğe aşığız, baskılara karşıyız", "Bahar dediniz kara kış getirdiniz" sloganı attı.

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne demiştik! Chp ve Hdp aynı kaynak aynı kafa. Birbirilerine destek oluyorlar. Pkk ya destek veren Chp ve Hdp zulümlerini artık daha organizeli yapmak için cesaretle emek hırsızlığı yapmakta. Bunlara oy verenler tövbe etsinler, bu yol yanlış yol.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP ve hdp kapatın
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: siz CHP den ne bekliyordunuz ki...... %24 oyları var. hepsi bu.... iman ehli olmayanların oyları. kotku hazretleri der ki'' seçim zamanı geldiğinde. verdiğiniz oylar sizin hangi tarafın adamı olduğunu gösterir. hiç boşuna ben ölünce ne olacağım diye arayıp sorma... oy verdiğin kişi .. Allah c.c a yakınsa .yaşadın değilse yandın... bu kadar basit. müşahade yakin ehlinden...
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendiniz ettiniz, kendiniz buludunuz
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP ve HDP işçi kardeşlerimize zulüm yapmamalıdır herkes işinde çalışmalıdır.
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP zatan emek katili. Sürekli TEKOZ görevi yapmıyor mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR