Aksaray'daki Afgan aile yardım bekliyor!

Afganistan'dan Türkiye'ye göç ederek, Aksaray ili Ağaçören ilçesi Camili köyüne yerleşerek hayatlarını devam ettiren aile kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2019 15:09 GÜNCELLEME 02.05.2019 15:16 GÜNCEL
Aksaray'daki Afgan aile yardım bekliyor!
Aksaray'daki Afgan aile yardım bekliyor!

Baba Hacı Mahmut Hacızade Afganistan'dan Türkiye'ye  eşi ve 7 çocuğuyla göç ederek, Ağaçören ilçesi Camili köyünde, inşaatlarda çalışarak yaşamlarını devam ettiriyordu. Köy sakinlerininde desteğiyle geçimlerini sağlayan ailenin düzeni 5 yaşındaki çocukları Safiye'nin kolon kanseri hastalığına yakalanmasıyla bir anda alt üst oldu. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 5 yaşındaki safiye 15 günlük tedavinin ardından 2 kez bağırsak ameliyatı geçirdi. 

 

 

Kolon kanseri teşhisi konulan çocuk Kayseri Erciyes Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildi.20 gündür çocuklarının yanından ayrılmayarak tedavisini yaptıran anne ve babanın evdeki 2-13 yaş arası 6 çocuğuna köy sakinleri sahip çıkıyor. Çocukların yemek ihtiyaçlarını karşılayan köy sakinleri bu aileye yardım yapılması konusunda çağrıda bulunuyor. 

Köy sakinlerinden Ali Güler, ''Rabbim cümlenin evladına sağlık sıhhat versin. 5 yaşındaki  kız çocuğumuzun ailesi Afganlı olup, camili köyünde oturmaktalar. 9 kişilik bu ailenin  5 yaşındaki kız çocukları kolon kanseri olmuş ve iki ameliyat oldu. Aksaray üniversitesi Araştırma Hastanesinde 15 gündür yatmaktaydı. Bugün kayseri Erciyes Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk ettiler. Ben bilakis yanındaydım çoğumuzun  hali perişan yiyip içemiyor ve sadece serumla besleniyor. Bizim milletimiz hayır sever kimse sanmasınki benim başıma böyle bir durum gelemez. Çocukların babası inşat  işçisi gündelik işlere gitmekte olup, şuan çocuğunun tedavisi için çalışamıyor.Biz değerli kardeşlerimizin maddi manevi desteğine ihtiyacı vardır. Yardım etmek isteyen camili köyü muhtarı Niyazi Şahan'a ulaşabilirler.'' dedi. 




 


YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Beyhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Aileye nasıl yardım ulaştırılacağı haberde olsaydı daha faydalı olurdu.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Haberde nasıl ulaşılacağı belirtilmiş zaten.
    Cevapla
  • kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Aksaray haber sitesinde bu haberin içinde iletişim numarası var. Oradan alabilirsiniz.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar da güzeller Allahım. Bahtlarını güzel eyle. Yavruyu da bir babayiğit görür İnşeAllah..
    Cevapla
  • Erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Iki damla goz yasi Allah cc sifasini ver rabbim tum masumlarin suyu hurmetine benim cocuguma verdigin gibi
    Cevapla
  • Reis cCc 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsan olupta üzülmemek elde değil... Devlet pkk lıların ailelerini besler işi var size kim baksın... Çevrenizdeki insanlarımız zenginler inşallah yardım eder Allah yar ve yardımcınız olsun küçük kızımıza da Allah şifasını versin inşallah Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR