AK Parti'den İstanbul için açıklama

AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel, İstanbul'da seçimlere yapılan olağanüstü itirazların Pazartesi günü görüşüleceğini belirterek, "İstanbul için karar önümüzdeki hafta içinde netleşir. Talebimiz açık. Seçimlerin yenilenmesi. Eğer Türkiye'de seçim hukuku, seçim yargısı işleyecekse seçimin yenilenmesi kararının vermesi önünde hiçbir hukuki gerekçe olamaz, mutlaka vermek durumunda kalırlar." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2019 11:16 GÜNCELLEME 04.05.2019 11:16 GÜNCEL
AK Parti'den İstanbul için açıklama
AK Parti'den İstanbul için açıklama

AK Parti'nin YSK temsilcisi Isparta milletvekili Recep Özel, İstanbul seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

AK Parti'nin YSK temsilcisi Isparta milletvekili Recep Özel, İstanbul seçimlerine ilişkin, "Veriler belli. Biz bütün iddialarımızı, özellikle sandık kurulu başkanlarından şu anda gelen cevaplardan 19 bin 743 kişi vardı" dedi.

İtiraz başvurusunun YSK'da Pazartesi günü görüşüleceğini anımsatan Özel, "Kurul üyelerimizin çalışma takvimine, saatine bağlı, ertesi güne de kalabilir. Gelen cevaplar bana göre çok yetersiz. Yuvarlak cevaplar gelmiş. Bunun hakkında nasıl bir yöntem belirleyecekler, onu bir görmek lazım Pazartesi. Biz de bir an önce çıkmasını istiyoruz. Salı olur, Çarşamba olur bir an önce çıksın da. İstanbul için karar önümüzdeki hafta içinde netleşir. Talebimiz açık. Seçimlerin yenilenmesi. Eğer Türkiye'de seçim hukuku, seçim yargısı işleyecekse seçimin yenilenmesi kararının vermesi önünde hiçbir hukuki gerekçe olamaz, mutlaka vermek durumunda kalırlar" diye konuştu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR