Darbeci Semih Terzi'ye 'adam uyandı' mesajı atmıştı!

Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinde yaşadığı en büyük ihanet olan 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin davalarda kararlar açıklanmaya devam ediyor. Eski Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2019 14:22 GÜNCELLEME 06.05.2019 14:22 GÜNCEL
Darbeci Semih Terzi'ye 'adam uyandı' mesajı atmıştı!
Darbeci Semih Terzi'ye 'adam uyandı' mesajı atmıştı!

Otal'ın, darbeci Semih Terzi ile aralarında geçen mesajlarda İsmail Metin Temel'in derdest edilmesinin de konuşulduğu ortaya çıkmıştı. Otal "Adam uyandı" mesajıyla Temel'in alınamadığı bilgisini Terzi ile paylaşmıştı. 

 

FETÖ mensuplarının kalkıştığı 15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasının ardından örgüt mensuplarıyla ilgili davalar görülmeye devam ediyor. 

Yurdun dört bir yanında devam eden davalarda son olarak, 15 Temmuz gecesi Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı olarak görev üstlenen eski Tuğgeneral Ahmet Otal ile ilgili karar verildi. Otal, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

 

Darbe gecesi Semih Tezi ile mesajlaştı

Darbe gecesi Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye gelen ve burada şehit Ömer Halisdemir tarafından vurularak etkisiz hale getirilen Semih Terzi ile Ahmet Otal arasında o gece yoğun bir görüşme trafiği yaşandığı ortaya çıkmıştı.

Terzi, telefonunda "Ahmet Otal R" adıyla kayıtlı eski Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı tuğgeneral Ahmet Otal ile dönemin Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı olan İkinci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in derdest edilmesi planını da görüştü. 

İsmail Metin Temel Paşa için "Adam uyandı" mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dışında darbe günü 'öldürülme emri verilen tek kişi' olan İsmail Metin Temel'i öldürmek için tim görevlendirilmiş, Temel'in gideceği yeri son anda değiştirmesi ve gittiği yerdeki hareketliliği erken fark etmesi darbecilerin emeline ulaşmasını engelledi.

Terzi'nin 'mutlaka etkisiz hale getirilmesi gerekenler' listesinde adı geçen Temel Paşa ile ilgili gelişmeleri darbe gecesi anlık olarak takip ettiği öğrenildi. 

Silopi'den Korgeneral Temel'i derdest etmek için helikopterle gönderdiği ekibi Van'da kimsenin karşılamadığını belirten Terzi'ye, Otal, "Adam uyandı." karşılığını verdi. 

Terzi ile Otal arasında geçen WhatsApp yazışması şu şekilde:

Terzi: "Ahmet, helikopterle Diyarbakır'a kalkıyorum, oradan Ankara yapacağım. Benim başkan yb. Celal Koca seni arayacak.

Ahmet Otal: Tmm.

Terzi: Haber var mı?

Ahmet Otal: Van'da Siirt için bekliyor.

Terzi: Tm.

Terzi: Bizim adamlar Van için çıktı. Havadalar. Kimse karşılamadı diyorlar.

Ahmet Otal: Tecrit etmiş.

Terzi: Kim, neyi? Biraz açık yaz, iş başladı artık. Adamlarıma talimat vereceğim.

Ahmet Otal: Adam uyandı.

Ahmet Otal: Bizim buraya gelebilirler. (00.44)

Ahmet Otal: Asyş k Kh ta kur Bşk tecrit etmiş.

Terzi: Bizim Silopi'ye dönseler daha iyi olur. (00.46)

Ahmet Otal: İrtibat yok. (00.46)

Ahmet Otal: Güvenilir adam yok.

Ahmet Otal: İkmal yapıp devam. (01.08)

Terzi: Pistin, hedefin koordinatları vs, ne lazımsa yapın. Bana bırakmadan yönetin." (01.50)

Ahmet Otal: Bizim buraya gelecekler.

Terzi: Tm. Bizim çocuklarla irtibatın var mı? (01.07)

Terzi: Ahmet, bizim çocuklarla irtibatın var mı? Durumu açıkla onlara. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR