Mahkeme Akit TV sunucusu hakkında kararını verdi

Akit TV'de yayımlanan "Gün Başlıyor" programında kullandığı ifadeler nedeniyle yargılanan sunucu Ahmet Keser, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2019 15:51 GÜNCELLEME 08.05.2019 15:52 GÜNCEL
Mahkeme Akit TV sunucusu hakkında kararını verdi
Mahkeme Akit TV sunucusu hakkında kararını verdi

Küçükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık  Ahmet Keser'in avukatı katıldı.

 

 

Sanık avukatı, müvekkilinin davaya konu sözlerinin atılı suçun  unsurlarını oluşturmadığını belirtti.  Müvekkilinin sözlerinin şiddete çağrı  olmadığını, aksine sivillerin öldürüldüğüne ilişkin bir yalanın mantıksızlığı ve  haksızlığını ortaya koyduğunu savunan sanık avukatı, ceza kanunun aradığı açık ve  yakın tehlike şartının oluşmadığını dile getirdi.

Toplumsal gruplara yönelik tahrikin söz konusu olmadığını belirten  sanık avukatı, şunları kaydetti:

 

 

"Aradan geçen bunca zaman, müvekkilin kastının kin ve düşmanlığa  tahrik olmadığının canlı şahididir. Toplum içinde, bu sözler nedeniyle kaygı  duyan kesim olmadığı gibi şiddeti çağrıştıran herhangi  bir eyleme de  rastlanmamıştır. Müvekkilin eyleminin, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında  kaldığı mütalaa olunarak beraatine karar verilmesini talep ediyoruz."

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Keser'i "halkı kin ve düşmanlığa  tahrik veya aşağılama" suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Suç basın yoluyla  işlediği gerekçesiyle cezayı yarı orada arttırarak 1 yıl 6 ay hapse çıkaran  mahkeme, duruşmalara katılmasını lehe hüküm sayarak sanığın cezasını 1 yıl 3 aya  düşürdü. Sanık Keser'in cezası ertelenmedi.

İDDİANAMEDEN

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Ahmet Keser'in Akit TV'de yayımlanan "Gün Başlıyor" programında kullandığı ifadeleri  üzerine, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı ile eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in  suç duyurusunda bulunduğu belirtiliyordu.

Sanığın ifadelerinin halk arasında kin ve nefret oluşmasına sebebiyet  verebileceği ve halkı galeyana getirebileceği aktarılan iddianamede, söz konusu  programda sarf edilen sözlerle düşünce açıklama, bilgi verme ve eleştiri  sınırlarının aşıldığı vurgulanıyordu.

İddianamede, bu kapsamda şüpheli Keser'in "basın yoluyla halkı kin ve  düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapisle  cezalandırılması talep ediliyordu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR