FETÖ elebaşı ve 100 militanı ile ilgili yeni hamle!

Emniyet Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz'da uğradığı maddi zararların tazmini için elebaşı ve Öksüz’ün de aralarında bulunduğu 100 askere dava açarak mallarına ve emekli ikramiyelerine haciz talep etti.

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2019 09:34 GÜNCELLEME 10.05.2019 09:35 GÜNCEL
FETÖ elebaşı ve 100 militanı ile ilgili yeni hamle!
FETÖ elebaşı ve 100 militanı ile ilgili yeni hamle!

Emniyet Genel Müdürlüğü 15 Temmuz darbe girişimi gecesi İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok kentte taşınır ve taşınmaz malların zarar bilançosunu mahkemeye taşıdı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan iki ayrı davada elebaşı Fetullah Gülen ile darbe girişiminin 1 numarası sivil imam Adil Öksüz’ün tüm zarar ve ziyandan sorumlu olduğu anlatıldı. 

 

 

ZARARDAN SORUMLULAR

Dava dilekçesinde, “Davalılardan Fetullah Gülen, FETÖ/PDY terör örgütünün kurucusu ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin planlayıcısı ve emrini veren yöneticisidir. Adil Öksüz de FETÖ’nün yöneticisi olup örgütün Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamıdır. Darbe gecesi görev ve yetkisinde olmadığı halde Akıncı Üssü’nde bulunmuş, darbe faaliyeti sırasında üste toplantılar yapmış, vurulacak hedefler olarak belirlenen yerlerin vurulması, bombalanması emirlerini vermesi, diğer yöneticilerle eylem ve işbirliği içinde olması nedeniyle sorumluluğu bulunmaktadır” denildi. Dava açılan askerler arasında 44 Yurtta Sulh Konseyi üyesi ve 21 Borsa İstanbul ve TRT binasını işgal edenler olmak üzere toplam 100 asker bulunuyor. Avukat Dilek Değirmen dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: 

 

 

MALLARINI KAÇIRABİLİRLER

“Davaya konu iki zırhlı polis aracına kurşun gelmiş, lastikleri patlamıştır. Bu nedenle araç kullanılamaz hale gelmiştir. 

Davalıların yapılan yargılama neticesinde mahkum edilmiş olmaları ve yurtdışına mal kaçırma ihtimali nedeniyle taşınır ve taşınmaz malları ile üçüncü kişilerdeki hak ve alacakları üzerine, deniz ya da hava ulaşım araçlarına, yardımlaşma kurum ve sandıklarından olan alacaklarına, varsa emekli ikramiyeleri ve şirket hisseleri üzerine teminatsız olarak ihtiyati haciz konulmasını istiyoruz.” 

KAYNAK : Akşam
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • mehmet kut 4 yıl önce Şikayet Et
    o bombaları atanlar o kurşunları sıkanlar hala nefes alıyorlar ya bu ayıp bu eza yeter bize.
    Cevapla
  • Erdem 4 yıl önce Şikayet Et
    Öyle 3-5 sene yayıp çıkmak yok. Bu milletin milyarlarını ve yıllarını çaldılar. Bütün bu zararlar hepsinden tahsil edilsin. Hala her koldan hücum ediyorlar her hücumun bedeli bunlardan alınsın.
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatana ihanete ölüm şarttır.
    Cevapla
  • AYYILDIZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu yetmez vatandaş lık hakları da alınsın ben orada idim vicdan sahibi olan bu kadar bombayı üstümüze atmazdı kurşun sikmazdı
    Cevapla
  • bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    verilen maddi zarar hepsinden alınmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR