'Atıktan Robota' ile 'Sıfır Atık Projesi'ne tam destek

'Sıfır Atık' projesi kapsamında, Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ‘Atıktan Robota’ yarışması düzenlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2019 10:14 GÜNCELLEME 10.05.2019 10:14 GÜNCEL
'Atıktan Robota' ile 'Sıfır Atık Projesi'ne tam destek
'Atıktan Robota' ile 'Sıfır Atık Projesi'ne tam destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde Türkiye genelinde başlatılan 'Sıfır Atık' projesi kapsamında, Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ‘Atıktan Robota’ ödül töreninde öğrencilerin atık malzemelerle yaptıkları robotların sahipleri ödüllerini aldı.

 

Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Türkkonut Anaokulu ve Şehit Lütfü Gülşen Anaokulu ortaklığında düzenlenen Ankara il geneli “Atıktan Robota” yarışması yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yarışmaya toplamda 480 anaokulu öğrencisi, atık malzemelerden hazırladıkları robotlarla yarışmaya başvurdu.

Anaokulu öğrencilerinin kağıt, plastik, karton, meşrubat kapakları, plastik kaplar ile yaptıkları bir birinden zahmetli robotlar, Korkut Ata Kültür Merkezinde hazırlanan stantlarda sergilendi.

 

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, ‘Atıktan Robota’ Ödül Töreni’ne katılarak, projede fark yaratan okullara ve öğrencilere destek verdi.

'Sıfır Atık' projesine ilişkin çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyor

Ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, “2017 yılında Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan 'Sıfır Atık' projesi ile atık malzemelerin azaltılması ve geri dönüşümün arttırılması hedeflenmektedir. Bizler de bu kapsamda, bütün okul ve kurumlarımızda ‘Sıfır Atık’ projesine ilişkin çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyor, öğrencilere çevre bilincini geliştirmeye yönelik eğitimler veriyoruz.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar, okulöncesi eğitimin önemine de vurgu yaptığı konuşmasında çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren bu tür etkinliklerle kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

''Biz dünyayı, bu güzel yüzlü çocuklarımızdan ödünç aldık''

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım, çocukların geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimiz olduğuna dikkat çekerek “Gözlerindeki ışık, gelecek sorumluluğumuzu daha da arttırıyor. Biz dünyayı, bu güzel yüzlü çocuklarımızdan ödünç aldık. Çocuklarımıza misafiri olduğumuz yeryüzünü, bize emanet edilen tabiatı, layıkıyla devredebilmek boynumuzun borcudur.” dedi.

Yıldırım “2017’de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Hanımefendi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan ‘Sıfır Atık’ projesi bugün seferberliğe dönüştü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın gayretli çabalarıyla proje, güzel bir aşamaya geldi. Proje çerçevesinde, öğrencilerimizden, eğitim camiamızdan, velilerimizden anlamlı destekler aldık. Okullarımızda yürütülen, sonuçlarını güzel örneklerle taçlandırdığımız sıfır atık projesindeki çevre duyarlılıkları nedeniyle, çocuklarımızı, öğretmenlerimizi ve yöneticilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Etimesgut Türkkonut Anaokulu ve Şehit Lütfi Gülşen Anaokulu öğrencilerinden oluşan ‘Sıfır Atık Korosu’ şarkılar seslendirdi.

İl genelinde düzenlenen “Atıktan Robota” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından yarışmaya katılan öğrencilerin atık malzemelerden yaptıkları robotların sergi açılışı gerçekleştirildi.

‘Atıktan Robota’ sergisi büyük beğeni topladı

Şölen havasında geçen sıfır atık sergisi katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. 

Sergiyi gezen İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, ‘Sıfır Atık’ projesine gösterdikleri ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür ederek, programın ve serginin hazırlanmasında emeği geçenleri kutladı.

‘Atıktan Robota’ ödül töreni ve sergisinin açılışına; İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Müberra Özyılmaz, Etimesgut İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hamza Güneş, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR