TSK'dan konvoylu önlem!

Beşşar Esed rejimi güçleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"nde ateşkes gözlem misyonu için kurduğu noktanın yakınına düzenlediği saldırı sonrası bölgede sivillerin göç etmesi riskine karşı TSK gerekli önlemleri alıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2019 07:47 GÜNCELLEME 13.05.2019 09:23 GÜNCEL
TSK'dan konvoylu önlem!
TSK'dan konvoylu önlem!

Suriye'de Beşar Esad rejimi ordusu ve İran destekli yabancı teröristlerden oluşan rejim güçleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ( TSK) " İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"nde, İdlib ilinin güney kırsalında, Hama'nın kuzeybatı kırsalındaki Zaviye bölgesinde kurduğu 10 numaralı gözlem noktasının yakınını topçu atışlarıyla tekrar hedef aldı.

 

 

Söz konusu saldırıda gözlem noktasında herhangi bir hasar meydana gelmedi.

2 HAFTADA 3 SALDIRI

 

 

Rejim ve destekçileri, 10 no'lu gözlem noktasının yakınlarına son iki haftada üç saldırı düzenledi.

Rejim güçleri, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisindeki yerleşimlere bir haftadan bu yana başlattığı saldırılarda aynı noktayı 29 Nisan'da ve 4 Mayıs'ta hedef almıştı.

TSK'NIN 12 GÖZLEM NOKTASI VAR

TSK'nin, Astana anlaşmaları çerçevesinde "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ndeki ateşkesi korumak için kurduğu 12 adet gözlem noktası bulunuyor. Söz konusu noktaların birkaç kilometre karşısında Beşar Esad rejimi ordusu unsurları ve İran destekli yabancı terörist gruplar konuşlu.

Rejim ve destekçileri, bölgedeki sivil yerleşimleri 17 Eylül 2018'de Türkiye ve Rusya arasında imzalanan mutabakata rağmen o tarihten bu yana hedef alıyor.

ÖNLEM ALINDI

Bu durum sivillerin göç etmesini tetikleyebilir. Bölgede yaklaşık 3.5 milyon sivil var. TSK bu saldırıdan sonra İdlib'in kuzeyine konvoy gönderdi. Bölgede önlem alındı.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Almanyalı türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Esad rejimin ve rus savaş saldırılarının katliamlarını engellemedikten sonra göçü durdurmaya kalkarsan sen burada öleceksin demek. Yani esad rejimi ve rusya ile birlikte katliamlara ortak oluyorsunuz... Rus uçakları katliam yapıyıor kimse tepki vermiyor
    Cevapla
  • yeter 4 yıl önce Şikayet Et
    Geleni direk avrupaya gönderin yeter artık bakın bir daha saldırı oluyor mu? Geri kabul yapmayına rtık.
    Cevapla
  • Kalpsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanmısın sende
    Cevapla
  • realite 4 yıl önce Şikayet Et
    amaç suriyedeki halkı yerlerinden etmek. buradan boşalacak coğrafyaya kürt, ermeni halkı yerleştirmek. Irak ta apılan gibi. Nasıl ki Süleymaniye ve Erbil de nüfus ve tapu kayıtlarını yaktılar sonrasında kuzey ırak kürt bölgesini oluşturdular buralarda da yapılmak istenen aynı şey. tarihe not düşün bu ifadeleri. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarımıza paralel olarak güvenli bölge oluşturma çabası içerisinde ancak şer odakları da bölgeyi 10 km güneye kaydırıp projeye devam etmekte.
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    10 Numara Yorum
    Cevapla
  • Mumin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim tarihten gelen misyonu ve YÜCE ALLAH(C.C)'ımızın uyarılarını dikkate aldığımızda,Büyük devletlerin hiçbirinin dostumuzun olmadığı; çalışarak,üreterek birlikte olarak düşmanlarımıza karşı zafer kazanmamız gerektiği söylenmiş ve bizde bu şekilde zaferler kazanmışızdır.Ayrılmadan bölünmeden birbirimizi kırmadan bu ülkede bir bütün halinde hareket etmeli ve düşmanlarımıza karşı dik durmalıyız.Yoksa adamlar iğne oyası gibi ince ince istediklerini yapmak için planlar yapıyor.Uyanık olalım ve tuzaklarına düşmeyelim.YÜCE ALLAH(C.C)' ımız yar ve yardımcımız olsun..
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD AB Rusya İran gibi Türkiye'de yeni silahlarını Suriye'de denemeli alan çok yeni silahlar üretmeliyiz ABD AB hiç bir ülkeyle müttefik değildir çıkarları ön plandadır Türkiye'nin de çıkarları olmalı milleti için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR