İsyan çıktı! İyi Parti'yi karıştıran hamle

Kurulmasının üzerinden sadece 1,5 yıl geçen İyi Parti (İP) Cumartesi günü üçüncü olağanüstü kurultayına gidiyor. Ancak kurultay kararı partiyi karıştırdı. Birinci gündem maddesi tüzük değişikliği olacak kurultay, özellikle yapılması planlanan bazı değişiklikler nedeniyle parti üye tabanında rahatsızlık yarattı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2019 15:16 GÜNCELLEME 22.05.2019 17:50 GÜNCEL
İsyan çıktı! İyi Parti'yi karıştıran hamle
İsyan çıktı! İyi Parti'yi karıştıran hamle

31 Mart Yerel Seçimlerinden büyük güç kaybederek çıkan İP, 25 Mayıs Cumartesi üçüncü olağanüstü kurultayını gerçekleştirecek. Saat 10:00'da Ankara Yenimahalle’deki Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapılacak kurultayın birinci gündem maddesi tüzük değişikliği olacak. Basına yansıyan bilgilere göre şu konular ele alınacak:

 

 

* Uygulamada doğan aksaklıkları giderecek düzenlemeler yapılacak,
* Kadın kolları kurulacak. Oluşturulacak kadın kollarının ve teşkilatlanma modeli belirlenecek,
* Hazineden alınan yardımın, teşkilatlara dağıtılması için yöntem belirlenecek,
* Genel İdare Kurulunun (GİK) sayısı 50 kişiye düşürülecek.
* Genel Başkan, istemesi durumunda, GİK dışında parti üyesi olan 3 kişiye 'Başkanlık
Divanı'nda görev verebilecek.

Bu değişiklikler partiyi karıştırmaya yetti. Kulislerden ulaşılan bilgiler, tepki nedenlerini ortaya koyar nitelikte.

 

 

''HANİ KADIN KOLLARI OLMAYACAKTI''

Tepki gösterilen değişikliklerden bir tanesi Kadın Kolları’nın kurulma kararı. Ekim 2017’de kurulan İP’de “bizde pozitif ayrımcılık olmayacak. Erkek kolları olmadığına göre kadın kolları da olmayacak” denmişti. Ancak sadece 1,5 yılda bu karardan vazgeçildi. Ayrıca bu kararın ardından yüzde 25 kadın kotasının kalkıp kalkmayacağı, Kadın Kolları’nın bu kotanın içinde olup olmayacağı merak ediliyor.

''TEK KADIN YÖNETİMİ GELİYOR''

İsyan çıkaran bir diğer değişiklik de, 80 kişi olan Genel İdare Kurulu (GİK)’nun 50 kişiye düşürülüp, yetkilerinin Genel Başkan ve Başkanlık Divanı’na devredilmesi. Parti içinde ''Tek Kadın yönetimi başlıyor'' eleştirileri yapılıyor.

''OSMANLI'DAN BU YANA OLMAYAN YETKİ

Ayrıca Genel Başkan'ın istemesi durumunda GİK dışından parti üyesi 3 kişiye Başkanlık Divanı’nda görev verebilmesine yönelik değişiklik de tepkilerin odağında. Kulislerden ulaştığımız bilgilere göre ''Genel Başkan, GİK'e güvenmiyor, dışarıdan adam getirmenin zeminini oluşturuyor. Bu Osmanlı'dan bu yana siyasi partilerde olmayan bir uygulama'' eleştirileri dile getiriliyor. İP tabanında Meral Akşener’in adeta partiyi ''demir yumrukla yönetmeye'' hazırlandığı yorumları yapılıyor.

KAYNAK : Süper Haber
YORUMLAR 84 TÜMÜ
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi partiliyim diyen vatandaşımız iyi düşünün, İstanbulda Abd yi, Yunanistanı, Rumları, İsraili sevindirmek istemiyorsan oyunu ona göre kullan. kimler buna seviniyorsa o bu ülkenin düşmanı olduğunun farkında ol. yoksa zulüm 1453 de başladı diyen zihniyetle aynı istikamet üzeresiniz. nereye toslayacağı belli olmayan bir gemiye biniyor olacaksınız.
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    hazineden aldığınız bir kuruş size haram zehir zıkkım olsun. burnunuzdan fitil fitil gelsin. memlekette o kadar yetim garip fakir varken bu ayyaşların hazineden yardım alması çok zoruma gidiyor. haram zehir zıkkım olsun.
    Cevapla
  • SAKARYALI 4 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi ete para vermeyin kardeşim
    Cevapla
  • osman sönmez 4 yıl önce Şikayet Et
    çatlan,yarılın
    Cevapla
  • Dumansız 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi partilerinde ve kendi çizgilerinde barınamamış uyumsuz, geçimsiz, dışarıdan güdülebilen, provokatif, samimiyetsiz insanlarla sadece şu fotoğrafı oluşturabilirsiniz.
    Cevapla
  • AKkent Ūlkùcù 4 yıl önce Şikayet Et
    Samii kardeş sana katiloyorum.BUNLARIN ALAYINDA ERDOĢAN DÙŞMANLIĞI VAR.Tayyip yůce divana gtsinde Tùrkiye yansin bunlar icin problem yok.hdpchpfetò saadetle tabanda birlik bunlar.bilirim ben bunlari.AMA AHIRETTE KORAY BEKLE LO BENI.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR