Sapık yazar skandalında ikinci vaka! Elif Şafak'tan iğrenç satırlar

Sözde yazar Abdullah Şevki isimli şahsın çocuk istismarına dair yazdığı iğrenç ifadelerin ortaya çıkmasının ardından benzer satırların Elif Şafak tarafından da kaleme alındığı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2019 12:47 GÜNCELLEME 29.05.2019 12:47 GÜNCEL
Sapık yazar skandalında ikinci vaka! Elif Şafak'tan iğrenç satırlar
Sapık yazar skandalında ikinci vaka! Elif Şafak'tan iğrenç satırlar

Abdullah Şevki isimli şahsın, "Zümrüt Apartmanı" kitabında yayımladığı çocuk istismarına ilişkin ifadelerin gün yüzüne çıkması Türkiye'de şok etkisi yaratmış, kamuoyundan gelen yoğun tepki sonucu söz konusu şahıs gözaltına alınmıştı.

 

 

Henüz olay gündemdeki sıcaklığını korurken benzer ifadelerin Elif Şafak tarafında da kullanıldığı ortaya çıktı.

KİTAP HALA SATIŞTA

 

 

Doğan Kitap tarafından yayımlanan ''Mahrem'' isimli ''kitabının 238, 239 ve 240. sayfalarında ''Elif Şafak'ın Abdullah Şevki'yi aratmayacak iğrençlikte satırlar kaleme aldığı görüldü. Çocuk istismarına açıkça yer verilen kitabın hali hazırda bir çok online satış sitesinden de satımına devam edildiği tespit edildi.

ELİF ŞAFAK'A NEDEN TEPKİ YOK?

Abdullah Şevki’nin iğrenç  satırları sosyal medyada tartışılmaya devam edilirken önemli isimlerde de kitapla ilgili tepkiler geldi. 2000 yılında Metis Yayınlarından, 2016 yılında da Doğan Kitap tarafından basılan kitaba bugüne kadar neden her hangi bir tepki verilmediği merak konusu oldu. 

NASIL ÖDÜL VERİLDİ?

Doğan Kitap'ta 66. baskısı yapılan kitabın Türkiye Yazarlar Birliği'nden en iyi roman ödülü aldığı ortaya çıktı. İçerisinde açıkça pedofili ifadeleri barındıran çalışmaya Türkiye Yazarlar Birliği nasıl ödül verdi?

BAKANLIKLAR EL KOYDU

Abdullah Şevki isimli sapık şahsın çocuk istismarına ilişkin iğrenç ifadelerin kamuoyunda geniş yankı bulmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada," Bakanlığımızca, yazarı Abdullah Şevki olan #zümrütapartmanı isimli kitapta yer alan ifadelere ilişkin olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2019/8534 dosya numarasıyla suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi. 

 

YORUMLAR 109 TÜMÜ
  • Merhaba 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın yetkililer taviz vermeyin. bunlar çok tehlikeli. zihinden vuruyorlar, düşman mermisinden daha tehlikeli
    Cevapla
  • Mahmut Akar 4 yıl önce Şikayet Et
    sabetaycılara laf yok.
    Cevapla
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    sapık bir topluma dogru gidiyoruz hayırlı olsun
    Cevapla
  • samet 4 yıl önce Şikayet Et
    bu bayan ne kadar tehlikeli sonradan farkına vardık
    Cevapla
  • dd korkut 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar iblisin vucut bulmus hali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR