Teröristbaşının mektubunu öğrenince Demirtaş'ı devreye soktular

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın 18 Haziran tarihinde seçimlerle ilgili yazmış olduğu mektuptan haberdar olan HDP'li yetkililer aynı gün Demirtaş'ı devreye soktu. Önce mektubun kamuoyu ile paylaşılmasını engelleyen HDP, daha sonra ise Öcalan'ın 'tarafsızlık' vurgusunu yaptığı mektuba karşılık olarak cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarını servis etti.

ABONE OL
GİRİŞ 21.06.2019 17:42 GÜNCELLEME 21.06.2019 17:42 GÜNCEL
Teröristbaşının mektubunu öğrenince Demirtaş'ı devreye soktular
Teröristbaşının mektubunu öğrenince Demirtaş'ı devreye soktular

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın seçimlerde 'tarafsız olun' çağrısını gören HDP, devreye Demirtaş'ı soktu.

 

 

ÖCALAN 'TARAFSIZLIK' DEMİRTAŞ 'CHP'YE DESTEK' DİYOR

Teröristbaşı Abdullah Öcalan, yazmış olduğu mektupta seçimlerde HDP'ye 'tarafsızlık' çağrısında bulundu. Söz konusu mektubu 18 Haziran tarihinde yazdı ve avukatları aracılığıyla HDP yöneticilerine iletti. HDP ise 'tarafsızlık' vurgusunun yapıldığı mektubu gizli tuttu ve aynı gün içerisinde cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'ın seçimle ilgili 'CHP'ye destek' şeklindeki açıklamalarını servis etti. Bu gelişmelerin ardından HDP'de liderlik kavgası yeniden gündeme geldi. 

 

 

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMASI

Demirtaş, paylaşımlarını "Bugün için, Sn İmamoğlu’nun söyleminin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü biz birlikte güzeliz. HDP olmadan, HDP’yi dışlayarak hiçbir şey yeterince güzel olmaz. Birileri de artık anlasın ki, “zorla güzellik" de olmaz. Hepinize özlemle, yürek dolusu selamlar..." mesajıyla tamamladı.

ÖCALAN'IN AÇIKLAMASI

Bu çerçevede HDP’de vücut bulan Demokratik İttifak anlayışı, güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır. Demokratik İttifakın önemi ve tarihsel anlamı mevcut ikilemlere kendine angaje etmemesi ve şimdiye kadar olduğu gibi seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmesidir.

HDP VE ÖCALAN ARASINDAKİ BÜYÜK ÇATLAK ORTAYA ÇIKTI

HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan'dan, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları tarafından açıklanan Öcalan mektubu sonrasında açıklama geldi. 

İmralı'da bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın İstanbul'daki seçimlerle ilgili yazmış olduğu mektubunda 'tarafsızlık vurgusu yapılırken, HDP, Öcalan'ın mektubunun basına yansımasının ardından bir açıklamada bulundu. Söz konusu açıklamada, Öcalan'ın 'tarafsızlık' vurgusunun aksine HDP, seçimlerde CHP adayını destekleyeceğini belirterek, seçim stratejilerinde herhangi bir değişikliğin olmayacağını duyurdu.

HDP'NİN AÇIKLAMASI

"İki tarihsel blok arasında taraf olmamaya ve Üçüncü Yol stratejisini kararlı ve ısrarlı bir şekilde sürdürmeye dayalı olarak HDP’nin İstanbul seçimlerine yönelik seçim stratejisinde ve taktik adımlarında bir değişiklik söz konusu değildir"

GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKINCA AA'YA SALDIRDILAR

İmralı'da bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yazmış olduğu mektuptan avukatların ifadesine göre HDP'lilerin de haberi olduğu ancak mektubun kamuoyundan gizlendiği belirtildi. Bunun üzerine Öcalan'ın eliyle yazmış olduğu mektubu Anadolu Ajansının servis etmesiyle gerçekleri gizlemeye çalışan HDP'li yetkililer AA'ya yaptıkları açıklamalarla saldırdı.

Anadolu Ajansı da söz konusu el yazması mektubu yayınlamıştı. 

YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • İSTANBUL...34 4 yıl önce Şikayet Et
    HDP de çok karışık ,kominist,muhazafakar,chp li , türkiye düşmanı,ermeni, abd uşağı vb bölünmüşlükler var diye düşünüyorum.. Bize vatansever,muhafazakar kürt kardeşlerimiz yeterde , artdarda...
    Cevapla
  • yiğido 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk Solu denilen kesim ne kadar Türk? Birileri denilen Avrupa -israil abd bil cümle İslam düşmanı olan kişiler Kürtçe bilmeyen kürdü sevmeyen ama onları kullanmasını iyi bilen ırkçılığı dantel gibi pkk ve hdp ile işleyen uzman ekip kardeşi kardeşe düşman edip dinsiz bayraksız devletsiz bir toplum oluşturup sonrasında bizansı kurma çalışmaları başlatacak. Ey Malazgirt de beraber olan kardeşler hadi yarın birlik günü. 23 Haziran Malazgirt savaşının eş değeri.
    Cevapla
  • Türk-islam 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz neden terör destekleyen propagandası olanın mal varlığına el koyup vatandaşlıktan çıkartmıyoruz. Bunlar ermeni yahudi tohumu gitsin ermenistanda yaşasınlar. zamanı gelince gömer geliriz
    Cevapla
  • Ceto 4 yıl önce Şikayet Et
    Cezaevindeki bu teröristlerin nasıl mektupları servis ediliyor anlamak mümkün değil
    Cevapla
  • Yozgatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Demirtaşın bu hamlesine rağmen Ak parti bu seçimi kazanır, Pkk, bir kenar mahallenin suç örgütü haline gelir, ve arkasında pkk'nın gücü olmadan seçime girecek olan HDP, 3 birini alır, her halükarda kayıp eden PKK'dır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR