2019 Oy kullanmama cezası ne kadar oldu? Nereye nasıl ödenecek? (YSK)

23 Haziran tarihinde uygulanacak İstanbul yerel seçimlerinde pek çok faktörden kaynaklı olarak oy verme görevini yerine getiremeyecek yurttaşlar oy kullanmama cezasını sorgulamaya aldı. Peki, YSK (Yüksek Seçim Kurulu) tarafından açıklanan bilgiler ışığında 23 Haziran İstanbul yerel seçimlerinde oy kullanmama cezası ne kadar kaç TL?

ABONE OL
GİRİŞ 23.06.2019 14:55 GÜNCELLEME 23.06.2019 14:55 GÜNCEL
2019 Oy kullanmama cezası ne kadar oldu? Nereye nasıl ödenecek? (YSK)
2019 Oy kullanmama cezası ne kadar oldu? Nereye nasıl ödenecek? (YSK)

Daha önceki yıllarda ülkemizde gerçekleştirilen seçimlerde olduğu gibi 23 Haziran tarihinde yalnızca İstanbul ili için yeni baştan düzenlenecek yerel seçimlerde de oy kullanmama cezasının ne olduğuna yönelik araştırmalar son sürat sürdürülmeye başlandı. Peki, çeşitli etmenlerden ötürü sandık başındaki yerini alamayacak yurttaşların sıklıkla sorgulama konusu haline getirdiği 23 Haziran İstanbul yerel seçimlerde oy kullanmama cezası ne kadar kaç TL? İşte, 23 Haziran seçimlerinde oy vermemenin cezası hususuna yönelik merak duyulan YSK (Yüksek Seçim Kurulu) bünyesinde vatandaşlar için ilan edilen önemli ayrıntılar...

 

 

Oy kullanma saat kaçta başlayacak bitecek? YSK oy kullanma saatleri 2019!

23 HAZİRAN İSTANBUL YEREL SEÇİMLERİNDE OY KULLANMAMA CEZASI NE KADAR?

 

 

Ülkemizde ikamet eden tüm yurttaşların, seçme hakkını kullanması zorunlu kılınmıştır. Oy kullanma işlemi yerine getirilmediği takdirde YSK (Yüksek Seçim Kurulu) bünyesinde cezai işlem uygulanmaktadır. 2017 yılında Referandum seçimlerinde YSK tarafından oy kullanmama cezası 22 TL olarak belirlenmiştir.

23 Haziran OY nasıl kullanılır? YSK İBB seçimlerinde oy kullanacakları uyardı

OY KULLANMAMA CEZASI NEREYE ÖDENMEKTEDİR?

Vatandaşların oy vermemesi durumunda kendilerine gelen 22 TL’lik ceza ücretin Maliye Bakanlığı’na ödemesi gerçekleştirilecektir. Oy kullanma cezası ile ilgili tebligat elinize geldiği vakit ‘’ödeme yöntemleri’’ bu pusula üzerinde bulunacaktır. Maliye Bakanlığı ve PTT gibi kurumlar oy kullanmama cezasının ödemesinin yapılacağı noktalardır.

ysk istanbul yerel seçimleri

OY KULLANMAMA CEZASI HANGİ ÖZEL DURUMLAR HALİNDE GEÇERSİZDİR?

*Ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunanlar oy kullanamaz.

*Silâhaltında bulunan askerler, onbaşılar ve kıta çavuşları oy kullanamazlar. Her ne sebeple olursa olsun, izinli bulunanlar da bu hükme tabidir.

*Taksirli suçlar dışında, kasıtlı suçlardan cezaevinde bulunan hükümlüler oy kullanamaz.

*Askeri öğrenciler oy kullanamaz.

oy kullanmama cezası ne kadar kaç tl

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR